Tuesday, November 30, 2010

Cindai Boutique 1st Giveaway

Posted by annazanariah at 11/30/2010 06:12:00 PM 4 comments
Jom kawan-kawan kita join Cindai Boutique 1st Giveaway.
Kalau nak join KLIK SINI



Buat satu entri tentang Cindai Boutique 1st Giveaway, kemudian follow je syarat dan terma.. heheh.. klik SINI okey.. =)


Hadiah;

Sehelai tudung Najwa Collection seperti yang ada pada gambar. Boleh pilih nak yang mana. 


***************
Jadi, apa tunggu lagi, jom la join. Support rakan2.. Hehe,, actually blog tu Anna punye. juz doing some online business. Join tau.. jangan tak join! Love u all~

Sunday, November 28, 2010

Thanks Uncle Joe

Posted by annazanariah at 11/28/2010 12:03:00 AM 0 comments
Thanks UJ untuk hadiah yang best ni.






Kalau U all nak tau apa yg ada kat blog UJ, sila lah ke blog beliau.. Klik SINI. Actually hadiah ni dah lama sampai kat rumah. tapi memandangkan Anna hanya balik umah time cuti Raya Haji je, baru lah dapat buka hadiah ni. Camne Anna dapat sebenarnya?? Jeng3.. Anna adalah salah sorang dari empat orang pengunjung bertuah blog UJ.. Thanks UJ for this present. Suke.. Suke.. hehe..


Tengah plan nak bercuti lagi selama dua minggu bermula minggu depan. Nak join? Jom cuti-cuti Malaysia..

Saturday, November 27, 2010

Dah dapat cek pertama dari NUFFNANG

Posted by annazanariah at 11/27/2010 08:08:00 PM 11 comments
Alhamdulillah, hujung2 bulan, hujung2 sem ni, dapat juga lah sedikit pendapatan untuk duit poket. hehehe.. Thanks NUFFNANG!! Love u much~ Jumlah tak la macam gaji Engineer atau pemenang utama Anugerah SHOUT tu, tapi cukuplah buat topup beli new dresses. Hehehe.. Sekarang tengah tunggu masa nak cash out cek yang kedua.. Tunggu banyak sikit lah baru cash out. Lalalalaaaa~ Mode: Seronok bangat!



Thanks untuk U all yg support Anna untuk terus berbelog.. Datang la selalu ye.. (^_~)


Tengah berkira-kira mau tengok wayang: Harry Porter n Repunzel. Sapa mau temankan??? Angkat kaki. kehkehkeh..

Friday, November 26, 2010

Chocolate Giveaway

Posted by annazanariah at 11/26/2010 08:16:00 PM 1 comments
MOOD join contest kembali lagi!
Teruja.. teruja... sebab mata dah bling-bling nampak boxes of chocolates. My favorite tu. Mintak2 la ada rezeki..

Even Anna minat gilos ngan purple, but still adore warna maroon and COKLAT. Anna ni ada org cakap chubby, tapi tetap suka makan COKLAT (Klik untuk tahu tentang coklat!). Pernah mengimpikan ada kilang COKLAT sendiri, tapi nak beli COKLAT pun guna duit tabung. Kalau stress, COKLAT la yg Anna cari. Kebanyakan blog business yang Anna follow pun banyak yang jual homemade COKLAT, kek COKLAT, cookies COKLAT. Kesimpulannya mmg Anna suka COKLAT...!!! Dan yang penting Anna harap Anna bertuah untuk dapat COKLAT dari dnialicious sebab bunyinya pun dah delicious. Kalau makan.. hmmmm.. nyummy!! *Ada diskaun ke kalau nak order nanti??* hehehe..


GA ni di anjurkan oleh blog dnialicious.blogspot.com


Jeng3.. Ni la hadiahnya. Nyummy!


1st prize
CHOCOLATE in box of 24pcs(Worth RM30+postage)!! 

2nd prize
CHOCOLATE in box of 12pcs(Worth RM15+postage)!!

3rd prize 
 CHOCOLATE in box of 9pcs(Worth RM10+postage)!! 

Kalo nak tau lebih lanjut silalah klik di SINI
Jumlah ramai2 join GA ni untuk memeriahkan lagi seni blogging ni..hehe
Tarikh tamat GA ni pada 10hb Dec 2010..


Perutusan Raja Sehari

Posted by annazanariah at 11/26/2010 03:05:00 PM 3 comments
WAIT! Jangan salah sangka... Not for my wedding.. hehehe.. Actually DECEMBER adalah bulan yang ramai kawan2 melangsungkan perkahwinan. Tak kira lah kawan masa zaman sekolah rendah, sekolah menengah, masa pengajian Dip, Degree even sekarang. Wedding Card tu dah boleh buat koleksi. Banyak sangat. Yang mana berkesempatan, mmg Anna akan hadir. Tapi memandangkan hujung2 tahun ni lah banyak hal kat kolej ni nak kena sattlekan, plan nak balik Kedah terpaksa dibatalkan saat2 akhir. Sob3~~ Sedihnyeee...



Antara undangan yg ada..



Apa pun, tahniah untuk semua. Yang baru menjadi raja sehari, bakal menjadi raja sehari dan yang dah lama pun, semoga hubungan cinta suci ini diberkati Allah selamanya.


Dedikasi lagu ni untuk U all~~

We’re here on this special day
Our hearts are full of pleasure
A day that brings the two of you
Close together
We’re gathered here to celebrate
A moment you’ll always treasure
We ask Allah to make your love
Last forever

Let’s raise our hands and make Du’a
Like the Prophet taught us
And with one voice
Let’s all say, say, say

بارك الله لكما وبارك عليكما
وجمع بينكما في خير
بارك الله لكما وبارك عليكما
وجمع بينكما في خير
Baraka Allahu Lakuma wa Baraka alikuma
Wa jamaah baina kuma fee khair.
Barakallah hu lakuma wa baraka alikuma
Wa jamaah baina kuma fii khair.

From now you’ll share all your chores
Through heart-ship to support each other
Together worshipping Allah
Seeking His pleasure

We pray that He will fill your life
With happiness and blessings
And grants your kids who make your home
Filled with laughter

Let’s raise our hands and make Dua
Like the Prophet taught us
And with one voice
Let’s all say, say, say

بارك الله لكما وبارك عليكما
وجمع بينكما في خير
Baraka Allahu Lakuma wa Baraka alikuma
Wa jamaah baina kuma fee khair.
Barakallah hu lakuma wa baraka alikuma
Wa jamaah baina kuma fii khair.

بارك الله
بارك الله لكم ولنا
الله بارك لهما
الله أدم حبهما
الله صلّي وسلّم على رسول الله
الله تب علينا
الله ارض عنا
الله اهد خطانا
على سنة نبينا

Let’s raise our hands and make Du’a
Like the Prophet taught us
And with one voice
Let’s all say, say, say

بارك الله لكما وبارك عليكما
Barakallahu Lakuma wa Baraka alikuma

Thursday, November 25, 2010

Super Duper Happy!

Posted by annazanariah at 11/25/2010 04:25:00 PM 4 comments



Alhamdulillah.. Akhirnya berakhir sudah sem ni. Semoga penat lelah diberkati Allah. Even sem ni hanya dua paper yang ada final, tapi cabaran yang ada mengalahkan sem lepas yg empat paper.. Semoga dapat mengekalkan CGPA la kot! One more sem to go! Tak sabar rasanya nak grad. Pastu mulalah melangkah satu fasa baru dalam hidup. Hidup berdikari. Sampai bila la nak bergantung kepada biasiswa 'pa&ma' kan.. hehehe..

Even after the years of active parenting are over, and children have left home for good, parent are STILL PARENTS... =)



tgh susun planner : holiday, hometown, wedding invitation, movies!

Wednesday, November 24, 2010

Baru sehari dah rindu..

Posted by annazanariah at 11/24/2010 10:37:00 AM 5 comments



R.I.N.D.U.
Apa yang ada pada rindu? Perasaan? Bagaimana? Sedih atau gembira? Pilu atau girang? Semuanya terletak pada diri individu itu sendiri. Kadangkala rindu itu indah, namun ianya juga boleh mejadi perkara yang menyakitkan.



Rindu my younger brother. Kesempatan bercuti seminggu ni dah memanjakan dia ngan Anna. Baru sampai UTM smlm, dia dah calling2 n chatting cakap dah rindu. Berapa kali call tanya bila pulak nak balik.. sob3.. Rindu jugak. Sabarlah sayang.. Nanti kakak balik lagi..

Habis Exam balik kedah lagi seminggu sebelum meneruskan perancangan lain. Banyak hal yg datang sekarang sampaikan nak berada di rumah pun susah.. Huhu..

Esok hari terakhir paper FINAL EXAM. Mood study dah terbang entah ke mana. Ada someone cakap, nak berjaya perlulah study. Kalau study satu bab je, camne nak dapat A?? Heheh.. betul.. betul.. Sekarang, really missed him! *dush!*




Haih! Study la Anna.. Jgn mengadap lappy jek!

Sunday, November 21, 2010

Walimatul Urus | Tautan Kasih Selamanya

Posted by annazanariah at 11/21/2010 04:48:00 PM 3 comments
Assalamualaikum~

Juz wanna share bout my best fren wedding.. Co0l!










Sekian~





Friday, November 12, 2010

Lega dah sattle..

Posted by annazanariah at 11/12/2010 02:21:00 PM 7 comments
Alhamdulillah~ Selesai satu paper FINAL EXAM pagi tadi. Subjek Human Development. Soalan tahap kapal selam!. Berpinar2 mata ni jawab plus ngan mengantuk tak cukup tido. Huhu.. Apa2 pun sangat lega lah. Yang lepas, lepas la kan. Skrg fokus untuk satu lagi paper (25 Nov 2010) dan prepare untuk present paper.. 

Ya Allah, Kau permudahkanlah segala urusanku. Aku tahu segala halangan dan cabaran ni adalah terbaik buat diriku. Hanya Engkau yang mengetahui susun atur perjalananku. Aku merendah diri meminta pertolongan dariMu Ya Allah~~


InsyaAllah, malam ni bertolak balik kampung. Bercuti selama seminggu. Rehat kat rumah sambil study. Pasni kembali sibuk dengan urusan perkuliahan dan aktiviti kolej. Tak sabar lak nak tunggu sem depan. Hehehe..

K lah, yuk ikut balik KEDAH JELAPANG PADI! =)




Thursday, November 11, 2010

Group Project | Sociology of Education

Posted by annazanariah at 11/11/2010 03:46:00 PM 1 comments

Assalamualaikum~

Entri yang pertama Anna masukkan video. Kehkehkeh.. Hope berjaya lah. Enjoy watching!

 Our Group Project for this sem.
Sociology of Education
Barisan Fasilitator yang comel:
Sis Ziela, Anna, Anis, Adda, Zizie & Farah

Pelajar yang terlibat: Pelajar Kelas Tingkatan 4 Sains 3, Sekolah Menengah Kebangsaan Taman Universiti 1. Thanks a lot to my beloved brother sebab tolong banyak untuk edit video ni. Hehehe.. 

Wednesday, November 10, 2010

PHD Fazley hanya palsu??

Posted by annazanariah at 11/10/2010 03:59:00 PM 5 comments
Siapa yg tak kenal dgn DR FAZLEY?
Pernah hits dgn lagu ASMARA INI

Hye All~

Tadi terbaca satu artikel/ berita tentang penyanyi pop Malaysia, Dr Fazley. Sure U all kenal kan? Kalau tak kenla, cepat2 gi google sebab cerita hari ni adalah berkenaan penyanyi tersebut. Siapa tau macam mana DR FAZLEY mendapat title DRnya? Anna sebenarnya macam sure tak sure jugak. Tapi itu bukan perkara utama. Berita yang Anna baca pagi tadi adalah berkenaan penubuhan sebuah KOLEJ SWASTA atas nama DR FAZLEY ni sedang disiasat sebab diragui ianya tidak sah. WOW!! Camne tu?




Ni antara keratan akhbar tersebut...

*************************************
The University of Wales announced it had suspended its involvement with Fazley International College, pending investigation A Malaysian pop star with a bogus doctorate has been running a college offering University of Wales degree courses, a BBC investigation shows. A Bangkok college that Thai authorities say has been operating illegally, is also offering courses leading to degrees from the Welsh institution.Week in Week Out examined the way in which the University of Wales validated courses in overseas institutions. The university said it was dealing "thoroughly" with the issues raised.

The programme revealed that Fazley Yaakob, who runs the Fazley International College (FICO) in the Malaysian capital Kuala Lumpur, was claiming to have both a masters and a doctorate in business administration. But both came from a bogus university.




**************************************

Kalau U all nak baca dengan lebih lanjut, boleh la klik SINI. Ada interview dengan BBC News. Ada lagi, kalau U all nak tau apa yang ditawarkan oleh Fazley International College, boleh klik SINI pula.


So, apa pendapat U all? adakah phD Dr Fazley juga BOGUS? Bogus=fake=palsu! Hmm.. Skrang ni kolej2 swasta wujud bagai cendawan tumbuh selepas hujan. Bagi yg memang berdaftar dan di sahkan oleh kementerian (KPT), mmg bagus la.. Tapi kalau yg 'bogus', sape nak jawab???








Tag from Aqilah

Posted by annazanariah at 11/10/2010 03:31:00 AM 3 comments
Assalamualaikum dan Selamat Pagi!

Juz nak jawab dan selesaikan tag daripada my lovely sis: AQILAH. Thanks dear sudi tag akak ye. Good luck in ur final exam. Do ur best k.. =)

Ni lah rupa tag yg comel tu...~~

Yg 1st ni award kan? c.o.o.l dan c.o.m.e.l. Tapi Anna tak sure la award ape ni.


Yang ni award jgk..
~ PENGERTIAN AWARD NIE ~ 

PENSEL yang besar
Menunjukkan kesenian yang begitu peka terhadap blog anda dan mencerminkan satu nilai penghasilan.

FILEM bergerak tanpa henti
Menunjukkan AWARD ini di FOWARD kepada bloggerist yang betul-betul layak menerima.

LOGO bulat kelip-kelip
Jika diperhatikan betul-betul, ia adalah manusia yang berkepalakan monitor komputer.
Ini membawa maksud anda adalah seorang yang begitu bijak menguasai dunia alam maya ke globalisasi.


DONE! Terharu lak rasanya sebab dah lama tak buat task dan dapat award. Maklumlah blog ni jarang diupdate skrg.. BTW, thanks again. Bagi blogger2 yg mana singgah blog Anna ni, dipersilakan ambil award ni ye. Best tau. Besar nilaiannya. Semua followers Anna juga dipersilakan taw~ Daaa...

Monday, November 08, 2010

Lucky Number 18181

Posted by annazanariah at 11/08/2010 04:51:00 PM 8 comments
Salam.. Hya All~

Entri saja-saja.. No idea to write!! Juz nak bgtau je, U all ada perasan tak yang kat bawah page Anna ni ada Anna letakkan TOTAL PAGEVIEWS.. Anna nak bg hadiah kat sape yg dapat capture number favourite Anna tu. Rasanya dah seminggu letak box tu kat situ, tapi blum achieve, maklumlah blog tak femes. Hehhe.. sekarang ni jarang sangat org datang. Performance blog pun dah kurang!

OK la, jgn lepaskan peluang ye. Yes! It's FREEEEEE... Mana tau ada rezeki. Kalau  U all tgk number 18181 tu trs print screen tau. Lalalaaaa.. Juz for fun k.. Kalau number tu terlepas, Anna akan gantikan ngan number lain pulak. Daaa~~



Saturday, November 06, 2010

Cerita Hujung Sem | Part II

Posted by annazanariah at 11/06/2010 04:38:00 PM 4 comments
Salam 1 Malaysia

Hope U all semua sihat la ye.. Ni sambungan daripada PART I ke ea? Entah la, tak tau nak letak tajuk ape.. Alhamdulillah, berkat doa ibu bapa, rakan2, pensyarah.. akhirnya siap juga thesis. Rasa cam dah pindahkan seketul batu yang selama ni terbeban dalam kepala! Lega sgt alhamdulillah..




Tapi masih ada lagi perkara yang rumit perlu diselesaikan.. Dua paper untuk final exam. Memandangkan carry mark tak begitu bagus, final ni mmg kena pulun habes.. Banyak topik lagi yg belum cover. Kadang2 terlalu banyak nak dibaca sampai jadi malas. Oooohhh... Helpp meeee!!!



Next week Anna akan bercuti selama seminggu kat kampung. Jumpa parents mmg buatkan hati tenang. Ye lah, tanpa mereka.. Anna tak sampai la ke sini.. Terima kasih untuk keduanya sebab menyayangi diri ini.. Jumpa adik2 yang kebetulan dah bercuti. Bestnya.. Rindu.. Rindu.. Rinduuuuu...




Hmmm.. Rasanya stop sini dulu la.. Rasa segan nak menempek kat blog U all setelah sekian lama menyepi. Maafkan Anna sebab terlalu sibuk sampaikan tak sempat BW kat blog U all.. Anna sentiasa ingat U all tau. still sayang semuanya.. InsyaAllah, ada kesempatan waktu nanti Anna akan kembali aktif.. Special thanks jugak untuk KAK SAL yang tak jemu2 melawat Anna even Anna tak sempat balas kunjungan pun... Siap komen2 entri lagi.. Love u much sis. Hope we can meet one fine day! =)


~ Pen off~

Monday, November 01, 2010

Churp Churp yang COMEL

Posted by annazanariah at 11/01/2010 01:05:00 PM 1 comments



Hye~ Hari ni dah 1 November. Sekejap je kan? Dah masuk study week! Sebagai entri 1st untuk November ni, Anna nak share sesuatu dgn U all. Actually Anna pun baca dari blog cik kasih. Then, trus klik SINI untuk daftar jugak... So far, masih pening2 lalat dengan benda ni. Ehhek! Jom kita tengok apa ada..







1: U all boleh view slide kat sini untuk tau camne kaedah pengiklanan dibuat. Sebenarnya CHURP CHURP ni adik kepada Nuffnang! Sebab tu la kayoooo.. Banyak duit tu..

2: Boleh pilih nak iklan via facebook atau twitter atau kedua2nya sekali. Anna takde twitter, so guna FB la. Tu contoh ayat2 iklan yg menarik!

3: Dapat RM100? Kalau ada rezeki dan peluang, setiap bulan boleh dapat RM100.

4: Apa tunggu lagi? Jom daftar churp churp kat SINI. Heheh.. 





5: Kalau dah siap daftar, kita akan jadi CHURPER. Comel kan? =)

6: So, status untuk authorization bergantung kepada akaun apa yg kita ada. Anna aktifkan iklan di FB je la.. Siapa yg ada dua2 lagi bagus..

7: Kat sini tugasan atau assignment yg akan diberikan. Anna baru je mendaftar, so takde tugasan pape lagi. Nanti kalau dapat tugasan, kita akan create iklan untuk tujuan promosi di fb atau twetter kita tu..

8: Dah buat tugasan, adalah upahnya. Kalau nuffnang, RM50 dah dapat cash out kan, tapi dgn churpchurp ni RM100 okey! So, gambatte ne!


Yuk! Join ramai2...
 

! Blue Crystal ! Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal