Saturday, July 31, 2010

Tag from Sis Watie

Posted by annazanariah at 7/31/2010 03:59:00 PM 4 comments


Happy Weekend....~

Hari ni Anna juz nak update blog dengan entri bayar hutang tag.. Dah lama dah Anna kena tag ni, tapi asyik bz je, hari ni baru sempat nak buat. Sorry ye sis.. hehe..
Tag ni datangnya daripada sis Najwa.. Jom tgk blog beliau yg pinky tu. Ada gambar beliau sekeluarga dengan sepasang anak yg comel...~ Jom klik SINI.. :)





Actually tag ni Anna pernah buat dah.. But, tak kisah lah buat entri lagi sekali sebagai menghargai pemberian rakan2 kan? Untuk kak Najwa, boleh view kat SINI ek. Rakan2 yang lain pun kalau nak tau ape jawapan setiap soalan tu boleh juga view kat SINI.. Hehehe..

Sampai ketemu lagi.. :)




Current mood: Happy!


Monday, July 26, 2010

Anna's Birthday GA!

Posted by annazanariah at 7/26/2010 10:00:00 AM 132 comments
Assalamualaikum dan salam sejahtera..~

Buat pertama kalinya Anna berpeluang menganjurkan GA. Berdebar pun ada ni. Ada ke orang nak join? Heheheh.. Takpe, 1st time kan.. OK, takmo cakap banyak jom kita tgk ape GA tu.. *malu la, tak reti pun nk buat semua ni.. layan je la ek*

********************************************************

.::Sticky post::.
26 Julai until 10 August 2010


Anna's Birthday Giveaway
(http://annazanariah.blogspot.com)
Tarikh tutup 10 August 2010 sebelum pukul 10.30 malam.


Syarat2 join GA;

1. Terbuka kepada semua rakyat MALAYSIA tak kira lelaki atau perempuan, follower my blog atau tidak. Yang belum follow tu, jgn risau takde syarat untuk wajib follow k. Kalau nak follow, many thanks to u :)

2. Wajib tempek sticky post yg comel ni kat entri U all beserta back link. *sila cakap comel jugak even tak comel* hahaha!

3. Silalah letak sticker ni jugak kat side bar ek. Bukan ape, senang Anna nak mengesan nnt. Radar tak cukup power.

4. Tag seorang kawan anda. Kalau nak tag lebih pun boleh. Should be no problem. Ye lah, takkan join sorang2 je kan? Nak la ajak kawan join jugak. Co0l~

5. Dah siap buat entri, bgtau Anna kat komen entri ni k. Inform kat shoutbox tak diterima sebab takut terlepas pandang. U all jugak yg rugi kan?


Senang je kan kalau U all nak join GA ni. Jom la ajak kawan2 join. Ada rezeki, dapat la hadiah misteri daripada Anna.. :)  Nak tau hadiah ape?
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Surprise...!!

Apa yg pasti adalah barangan daripada BUTIK AVON

Penentuan pemenang adalah berdasarkan lucky draw yang akan dibuat oleh Anna sendiri pada pukul 11.30mlm (10 August 2010). Dan dua orang pemenang itu akan diumumkan pada 11 August 2010. InsyaAllah~

Award from Yyunie

Posted by annazanariah at 7/26/2010 01:27:00 AM 2 comments
Alhamdulillah, dapat award lagi. Award yg ke-2 untuk hari ni. Thanks ya YYUNIE

*****************************************************************




Write 5 interesting fact about the person who gave you award .
+ Cute girl
+ Rajin
+ Happy go lucky
+ Peramah
+ Baik hati


Write down 10 interesting about yourself and your hobby .
+ Anak pertama dalam family, so agak tegas
+ Minat purple, maroon, brown and blue
+ Minat novel, tapi dah lama tak layan novel
+ Big fan of korean movie and drama, tapi tak ingat pun nama pelakon2 yg hensem2 dan cute2 tu
+Bercita2 nak jadi kaunselor, tapi risau kalau kena handle kes2 remaja
+ Selalu mengatakan nak 'think positive', tapi kdg2 terfikir negatif juga
+ Cepat terasa (sensitif) tapi cepat cool and lupakan
+ Suka tengok kucing, tapi geli nak main2 ngan kucing.. hahaha
+ Ada impian nak ke Kota Cinta Alhambra sebagai salah satu destinasi percutian
+ Dah ada lesan kereta, tapi simpam buat frame sampailah ada kereta sendiri nnt~


Pick your most 10 deserving recipient and describe them .
+ lissaliyya best baca petua2 kat blog beliau :)
+ mus blogger UTM jgk. Suka baca update tentang aktiviti2 beliau
+ jeman beragas baru je kenal, tapi sgt peramah dan baik hati
+ insanbiasa blog yg berinformasi
+ nuriz blog best sebab macam2 ada.. :)
+ afiq sejuk mata.. warna biru yg lembut~
+ esther yg peramah
+ shameel banyak info yg berguna kat blog ni
+ ustazlove blog berilmu, ada jenaka, santai dan nasihat
+ sis lin sangat mesra, penyayang dan baik hati


Alhamdulillah.. selesai sudah.. (^_~)V

Sunday, July 25, 2010

Award Lagi dari AJ

Posted by annazanariah at 7/25/2010 04:41:00 PM 4 comments
Happy weekend...~

Ngantuk pula petang2 ni. Takde cite best pula kat TV. 
U all plak buat ape? Ada yg g tgk wayang, gi shopping, balik kampung, attend kenduri.. macam2 la kan? Anna pun tghari tadi attend Majlis Kesyukuran di Dewan Merdeka, KRP. Sempena Anugerah Perkhidmatan Cemerlang yang diterima oleh Dr Mohad Anizu (Pengetua KRP, pemangku pengetua KTF). Menu: Nasi dagang, kari ayam, kari ikan, sayuran, air soda bandung. Alhamdulillah, kenyang..~

OK lah, petang2 ni BW slow sikit. Malam karang best la.. So, Anna ambil kesempatan buat entri AWARD. Award ni merupakan award kedua yang diberikan oleh AJ. Cantik, sebab ada rama2.. Purple lak tu. Ngeee.. 



 
Ada soalan yg perlu dilengkapkan;


Nama panggilan anda?
Anna, Siti, Kakak, Zanariah, Bhai Kecik (hanya ada sorang je panggil nama ni.. hahaha)

Barang yang harus ada dalam beg anda?
Pen (beg ape sahaja yg Anna bawa mesti ada pen)

Sudah punya pacar?
erk.. saya sayang 'dia'.. ya udah la..

Panggilan anda daripada pacar anda?
rahsia.. nggak mau dibilangin dong...!

Habit anda yang paling teruk?
menonton TV sampai larut malam, dan sampai ke pagi

Orang yang anda sayang?
ramai dong.. famili, frens, jiran.. nggak boleh bilang lah

Anda sayang saya tak?
ya of course sayang. rakan bloggerku :)

Tag kawan anda

Sekian...~






My Second Buffered Earning~

Posted by annazanariah at 7/25/2010 02:01:00 AM 6 comments
Alhamdulillah.. 
Anna dapat BE buat kali ke-2. Baru last week dapat 1st BE..
Thanks Encik Nuffnang! Ni sayang lebih ni. Hehehehe~

Thank jugak kat U all yg selalu datang support blog Anna ni..
Hepi....~!!


Ni la 2nd BE Anna.. AXE Deodorant LB.. *smile*







Pasni boleh la beli kek fondant dari kak ros atau pun borong tudung kat butik AZS ni.. Kalau nak beli sempena raya tak dapat la kot, baru ciput pendapatan nuff ni. Tunggu la dua tiga bulan lagi, hopefully dapat la cash out. :) 







Sekian entri ringkas ni~

Saturday, July 24, 2010

Please Describe What Do You See?

Posted by annazanariah at 7/24/2010 02:06:00 AM 6 comments

Please Describe What Do You See?

Any comments? The explanation, U all can read above .. :)
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Actually this is psychology test (STRESS TEST): The patterns are used to test the level of stress a person can handle. The slower the pictures move, the better your ability of handling stress. Alleged criminals that were tested see them spinning around madly. However, senior citizens and kids see them standing still. None of these images are animated.


That's the answer... :)


A normal person at our age suppose to see the image moving slowly. That's why, Anna nampak bende tu moving. Kiranya tahap kawalan stress Anna OK la kot, sebab moving slowly.. Heehehe.. U all lak camne?

Friday, July 23, 2010

Interesting Award from AJ

Posted by annazanariah at 7/23/2010 08:30:00 PM 4 comments

Selamat berhujung minggu~ weee.. kejap je kan dah jumpe weekend balik.. sepanjang minggu ni sgt bz. Aktiviti BW pun agak terjejas. Sorry ye kawan2 kalau Anna lambat balas kunjungan, tapi balas juga kan.. Kalau ada yg terlepas pandang tu, mohon diampun ye.. Hehehe.. Kepada U all yg sentiasa sudi jenguk blog Anna ni, diucapkan many thanks~


So, kembali kepada tujuan sebenar. Actually Anna nak ucapkan million TQ to saudara AJ yg sudi bagi award ni. Sgt bermakna.. :p Anna pernah tengok award ni kat blog kawan2, tapi ada sedikit kelainan kan? U all perasan tak ape yg lain itu. Cube perhati betul2.. Ada kan? Ok, award ni AJ dah modified dengan soalan2nya sekali. So special la kan sape yg dapat ni.. Hehehehe.. 







Jom layan soalan pula;



1. Ucap terima kasih kat insan yang tag kat kita tuh dan backlink beliau :P
Thanks to AJ for this priceless award.. :) Hope AJ selalu dtg blog Anna ye (tapi tau, AJ dtg stp hari)


2. Tag 10/5 orang blogger yang anda pikirkan olalala tropika! fantastic bola bola! yaa reba ya rebba!


3. Kene bagitau insan-insan yang bertuah kat atas ni menerusi chatbox dorang
OK.. :)


 4. satu perkara yang korang paling suka lakukan :)
Satu je ke? Window shopping...! Lalalala.. Terapi paling berkesan kowt.. hehehe...



Wednesday, July 21, 2010

Lirik Lagu KIMIA by Melda Ahmad

Posted by annazanariah at 7/21/2010 06:34:00 PM 4 comments

U all tentu pernah terdengar lagu kat blog Anna ni kan?
Ada jugak yg bertanya lagu ape ni ea..
Sedap kan? kan? kan? *baik ngaku cepat* hahaha..
Bagi yg belum pernah dengar, cepat turn on ur speaker.. :)

Actually lagu ni didedikasikan oleh my Heartthrob..
about few months ago..
En Heartthrob cakap, sweet jek lagu ni, so Anna pun cepat2 google and cari kat you tube..
Mungkin U all ada yg dah kenal, bg yg belum kenal, boleh tengok kat bawah ni ea..



hasil pencarian di gugel~
.
.
.
.
.
.



OK, jom layan lirik KIMIA lak


Aku mula jatuh hati kepadamu
Setelah kau kata cinta padaku
Masing-masing dulu punya pasangan
Akhirnya kita bersama
Pertama kali kita bersua bertentang mata
Terasa ada kimia di antara kita

Kau kucup pipiku
Kau bisikkan cintamu
Kau kata baby I love you
Kau cairkan hatiku

Bahagia
Ku rasa disaat kita berdua bersama
Memandang bulan terang
Menyaksi bintang-bintang
Kau seru akulah pelangi cintamu...



p/s: yg part kucup pipi tu tak boleh k.. 
yg tu untuk yg 'halal' bgmu sahaja.. c0Ol... (~_^)V

Blog Award Lagi... from WANZI~

Posted by annazanariah at 7/21/2010 04:43:00 PM 0 comments

Salam Petang di hari RABU..~


Entri petang ni juz wanna share my AWARD! Alhamdulillah, dapat award lagi.. *wink*
Thanks to my friend; WANZI coz sudi panjangkan award ni kpd ANNA..
Semoga wanzi sentiasa diberkatiNya dan berjaya selalu~

Jom tgk rupa award ni..



Actually, Anna tak pula tahu pencipta AWARD ni. Sebab tak dinyatakan..
BTW, thanks jugak kepada individu yg telah create AWARD yg cute ni.. :)


Dah selesai ambik award ni, perlulah tagkan kepada 15 rakan blog..... 
Anna nak tag sape ye..?



5 dulu la ye.. sape nak amik award ni dipersilakan.. :)

Monday, July 19, 2010

Sanggul Wanita: Tegahan Daripada Hadith Nabi S.A.W

Posted by annazanariah at 7/19/2010 10:42:00 PM 12 comments


Sedikit perkongsian dengan seluruh
muslimat berkenaan sanggul tinggi, moga kita semua tidak alpa dan
terpedaya dengan tipu daya syaitan, bersederhana itu lebih cantik :)

Berfesyen boleh, tidak salah, tapi jangan sampai langgar syariat.. :)

Blogwalking.. blogwalking.. blogwalking.. dan dapat AWARD

Posted by annazanariah at 7/19/2010 04:33:00 AM 9 comments
Selamat awal pagi semua.. ehh.. words AWAL pagi tu.. hihi..
Fuhh.. lenguh betul badan ni mengadap kerja dengan tekun. Ni baru nak rehat jap. Rehat2 tu, sambil la blogwalking lagi. Sebab Monday kan dah start kuliah, risau jgk tak sempat kunjung balas tetamu yg datang blog Anna ni.. Arigato ya.. U all mmg best la.. ~

Sambil check shoutbox tu, tetiba terbaca Anna diberi AWARD..
Ohh.. terharu betul..
Thanks ye En Ozzy untuk award yg sangat bermakna tu. 

Actually, Anna pun belum kenal sgt dengan En Ozzy. Apa yg Anna selalu tgk blog beliau banyak entri tentang pengetahuan am dan juga pandangan yg bagus untuk dibaca. Anna selalu BW ke blog beliau. :)
Mungkin lepas ni boleh kenal2 lagi.. ~

Jom tgk ape award yg Anna dapat tu..



Blogwalking Award! Mmg la sgt best sebab tak pernah lak Anna terfikir akan dapat buat masa ni sebab memandangkan blog Anna masih 'baby'. hehhe.. Baru dilahirkan. Apa2 pun, thanks again~

Jom layan soalan iringan (:




1- DIMANAKAH ANDA SELALU BW? 

U all perasan tak Anna baru buat page baru kat blog ni? MY VVIB.. ha, yg tu senarai wajib Anna singgah (kalau ada kelapangan berbelog).. Nape tak banyak pun ea? sebab baru je buat. Anna listkan mereka2 yg selalu datang jenguk Anna.. bg U all yg belum dalam senarai tu, jgn kecik hati tau. Anna akan update dari masa ke semasa.. Co0l~ Selain tu, Anna akan BW ke blog2 yg tuannya datang tinggalkan jejak di shoutbox. Tanpa U all, sunyi lah blog Anna ni walaupun ada Melda dok nyanyi tu.. TQ ea..

2-KENAPA ANDA SANGAT SUKA BW?

First mmg Anna akui sebab nak tarik trafik la kan.. Then, dah tentulah nk bertanya khabar kwn2 kat dalam alam maya ni. Anna juga akan baca entri kwn2, kalau rajin komen sekali. Kalau tak rajin tu time tenet slow la tu.. Terbantut hajat la kot sebab nak tunggu loading tu geram jgk.. hhohoho..

3-APA YANG ANDA DAPAT KALAU BW? 

Dapat tambah kenalan from day to day.. Baca entri mereka dan belajar cara penulisan entri yg bagus (tapi penulisan Anna masih lagi tahap sederhana). Selain tu dapat juga mengetahui pelbagai bentuk dan jenis blog yg wujud. Best.. best.. best..!

4-MACAM MANA PERASAAN ORANG YANG ANDA BW ITU?

Hopefully hepi la mcm apa yg Anna rasa bile U all datang jenguk Anna... (^_~)V

5- TAG 5 RAKAN ANDA DISINI :


Mereka yang rajin BW adalah: 
- sweetsal
- wanzi
-assoyfinger67
-mr curly
-budak roti


ala... ramai lagi nk tag ni.. aci ke..?


 

! Blue Crystal ! Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal