Monday, July 19, 2010

Sanggul Wanita: Tegahan Daripada Hadith Nabi S.A.W

Posted by annazanariah at 7/19/2010 10:42:00 PM


Sedikit perkongsian dengan seluruh
muslimat berkenaan sanggul tinggi, moga kita semua tidak alpa dan
terpedaya dengan tipu daya syaitan, bersederhana itu lebih cantik :)

Berfesyen boleh, tidak salah, tapi jangan sampai langgar syariat.. :)

12 comments on "Sanggul Wanita: Tegahan Daripada Hadith Nabi S.A.W"

sweetsal on July 19, 2010 at 11:03 PM said...

akak pakai biasa2 jer..takde la macam dlm gambar tu..

annazanariah on July 19, 2010 at 11:15 PM said...

tu la kak.. anna pun tak pakai gitu.
sekarang ni dah ada jual sanggul tiruan tau. untuk pakai ngan tudung2 camtu. hmmm.. entahla, kdg2 nak cantik sampai belakangkan syariat kan? sama2 ingat mengingati.. :)

sasuke on July 20, 2010 at 2:24 PM said...

lawa ke pakai cmtu, pelik je ade bende bonggol tu

BezBuddy on July 20, 2010 at 7:39 PM said...

akak..nak amik gambar tu nak post kt blog leh x?hehe

annazanariah on July 20, 2010 at 8:37 PM said...

sasuke~ ada yg anggap lawa, ada yg anggap buruk.. so, tepuk dada, tanya iman.. :)

bezbuddy~ boleh, dipersilakan.,, semoga kita semua sedia maklum akan tipu daya syaitan.. :)

cindir-rela on July 20, 2010 at 10:32 PM said...

hai anna..

blogwalking sambil komen..

macam2 kan skang tanggapan dan pahaman orang ni...tapi saye tetap pegang ape yang saya belajar..setahu saya memang tak boleh menunjukkan bentuk rambut,sebab tu pun da menggambarkan aurat rambut kite pade orang..orang boleh teka la kite rambut panjang ke tidak..


hurm, tapi saya ni pun kadang2 bersanggul tinggi..rambut saya memang cecah pinggang...tak suke rambut pendek, leher saya tak selesa...:)

kdg2 masalah juga bila pakai tudung..tapi alhamdulillah, masih bertudung.

annazanariah on July 21, 2010 at 12:50 PM said...

hai cindir-rela

thanks for ur comments.. :)

tu la, baru2 ni (mungkin tak baru sgtlah) ada sorang ustazah tu mengeluarkan statement yg tak salah bersanggul tinggi. Rasanya tau kot siapa. siap kuar dalam newspaper lagi. Tu yg tergerak nak share pasal ni... Sebab pelik jgk dgn kenyataan beliau coz selama yg Anna tau b4 ni bercanggah kan.. Belajar kat sekolah dulu mmg haram bersanggul tinggi. Wallahu'alam..

Thanks again ye.. selalu2lah drop comments ye.. :)

HidrogeN on July 21, 2010 at 1:38 PM said...

anna,
adakah ustazah tersebut yg kata pelacur dihalalkan jika terdesak?

annazanariah on July 21, 2010 at 11:20 PM said...

yes.. u know whom.. apakah? ish.. ish.. niat tak menghalalkan cara.. ni ikut konsep 'robin hood' la kot. mencuri dihalalkan sebab nk tolong org susah.. sebab tu kalau ustazah tu keluarkan statement, kita kena cari sumber lain juga b4 accept it..

btw, thanks for ur comment.. :)

N I A on July 29, 2010 at 5:12 PM said...

salam k.anna....nak baca la newspaper tue....cm tak caye lak....hehe...
alhamdulillah akak post entry nie...dapat lah kita peringatkan bgi yang terlupa dan tidak tahu....

Anonymous said...

Nice brief and this fill someone in on helped me alot in my college assignement. Say thank you you as your information.

akmal jihadfisabilillah on October 23, 2010 at 11:36 AM said...

memang saya blajar nampak sanggul besar d kepala 2 adalah b'dose same-samelah kiter b'fikir

 

! Blue Crystal ! Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal