Wednesday, May 23, 2012

Farewell with Cypark Team

Posted by annazanariah at 5/23/2012 11:10:00 PM 5 comments
Sayonara~~

Sob.. Sob.. Sob.. Setiap pertemuan pasti adanya perpisahan.. Setiap perpisahan pasti adanya kesedihan. Namun hidup mesti diteruskan jua. InsyaAllah... dunia ni kecik je, ada rezeki, ada jodoh jumpe lagi.. Bukan senang nak buat decision ni. Hampir setahun dah Anna kerja dengan Cypark. Banyak pengalaman yg Anna dapat disamping kenal dengan kawan2 dari pelbagai background.. 

****************************************

Lunch date at Restoran Thai Sri Ayutthaya @ Damansara Height. Reserved for ten.. Anna, Kak Ruzi, Kak Yana, Kak Sharifah, Tinalene, Izzuddin (our new HRA exec, replaced my place), Azaham, Husna, Asyraf and Yumni..

Our menu, of course Thai Delight. Ni second time la Anna datang sini.. Antara menu yg Anna ingat, Deep Fried Calamari, Green Chicken Curry, Kerabu Manggo, Som Tam, Kailan Ikan Masin, Siakap 3 Rasa dan Kangkung Goreng Belacan.. Drinks plak, we all pilih fruit juice.


So far, makanan dia OK lah.. Nak kata sedap sangat tu tak, tapi juz nice.. Tapiiiii Anna sangat suka tomyam kat sini.. Memang lazatttt..

Its got a reputation for being REAL good, but pricey.. Agak2 sepuluh orang lebih RM500 tak? Hmm...

So far, service mmg baik, rasa makanan ok, fruit juice mmg terbaik, desert pun terbaik.. Keseluruhan 4/5 lah.. *dah macam pengacara jalan2 cari makan lak*

Anna akan merindui saat2 bekerja di Cypark Resources Berhad, especially Team HRA Dept & CEO Office.. Thanks untuk semua.. Maafkan segala kesalahan Anna dari hujung rambut hingga hujung kaki. Halalkan makan minum, restui semua ilmu yang Anna dapat kat CRB.. Semoga berjumpa lagi...

Mode: Semoga esok lebih baik daripada hari ini.. Nite~










30 PERKARA YANG PERLU DIJAUHI OLEH WANITA

Posted by annazanariah at 5/23/2012 11:00:00 AM 1 comments
Assalamualaikum.. Selamat pagi.. 

Boring jugak bersantai je di rumah weekdays ni.. heheh.. sukacita dimaklumkan Anna dah mula bercuti.. Menghitung hari bahagia.. *senyum-senyum sorang2

Sambil tengok TV, jom la layan baca info ni. Saling memperingati itu kan bagus.. =)




******************************************
Kepada semua WANITA, jauhi larangan-larangan di bawah ok,,,

1. Menyambung rambut palsu
2. Bertatu, mencabut bulu wajah dan mengikir gigi
3. Keluar rumah dengan memakai minyak wangi
4. Memperlihatkan perhiasan (bersolek) di depan lelaki lain
5. Menolak panggilan suami untuk tidur bersama
6. Membuka rahsia hubungan suami isteri
7. Berpuasa sunat tanpa izin suami
8. Membelanjakan harta suami, tanpa izin suami
9. Derhaka kepada suami
10. Meminta cerai tanpa sebab yang jelas
11. Mengingkari kebaikan suami
12. Bersama lelaki lain yang bukan mahram
13. Memandang lelaki yang bukan mahramnya
14. Bersalaman dengan lelaki bukan mahram
15. Menyerupai lelaki
16. Membuka rahsia wanita lain kepada suami
17. Memandang aurat wanita lain
18. Keluar rumah tanpa ada keperluan
19. Masuk permandian awam
20. Mencakar-cakar tubuh ketika dapat musibah
21. Meratapi kematian
22. Berhias atas meninggalnya seseorang
23. Menghantar jenazah
24. Mempercayai dukun dan peramal
25. Menyumpah anak-anak sendiri
26. Tidak bertegur sapa dengan sesama Muslim
27. Menganiaya pembantu
28. Mengganggu jiran
29. Minta cerai kerana suami sakit
30. Minta cerai kerana suami bernikah lagi



Ha... mungkin ada di antara 30 perkara ni kita anggap remeh, tepuk dada tanya IMAN. Tapi ingat, ni hanya secebis perkara yang perlu dijauhi, banyak lagi yg perlu diketahui. Rajin2lah membaca dan mengikuti majlis ilmu..

Anna sendiri pun dah lama tak ke majlis ilmu. Semoga dengan kedatangan my 'new life', Anna lebih mendekatkan diri dengan Pencipta.. (Tak baik kan bertangguh utk buat baik.. huhu).. Jom kita berazam bersama.. InsyaAllah~~

Tuesday, May 22, 2012

Ketawa dan Kesihatan

Posted by annazanariah at 5/22/2012 08:31:00 AM 1 comments
 Hai all~~

Hari ni Anna terbaca artikel tentang KETAWA. Hmm.. menarik.. Jom kita sama2 baca dan memanfaatkannya..





***********************************
{Copy, Paste & Edited}

Kita akan ketawa bila merasakan sesuatu perkara itu lucu atau pun ketika kita sedang menonton cerita yang lawak. **Kadang2 teringat pun dah gelak.. Adnan Sempit mmg betul2 buatkan Anna gelak**

Saat berkumpul dan berbual bersama teman-teman dan keluarga juga boleh menimbulkan saat riang ketawa hingga boleh mengeluarkan air mata.

Namun, tidak ramai yang tahu ketawa merupakan satu perkara yang selain mengembirakan, ia juga baik untuk kesihatan kita! **Hoh? Betul ke? Jom kita baca lagi**

Menurut beberapa kajian yang dilakukan, individu yang ketawa 100 kali dalam tempoh 24 jam mendapat manfaat kardiovaskular sama seperti bersenam selama 10 minit. **OK la tu, boleh skip jogging.. Hahahaha**

Hal ini terjadi kerana apabila ketawa, tekanan darah dan kadar degupan jantung akan meningkat dan kedua-dua kadar ini kemudiannya akan turun lebih rendah daripada paras sebelum anda ketawa.

Jika kita sedar, kanak-kanak lebih banyak ketawa dari orang dewasa dan tidak hairanlah orang dewasa lebih mudah diserang penyakit serta mengalami tekanan dan kemurungan.


Antara fakta lain tentang ketawa:  

Ketawa 100 kali bersamaan dengan 15 minit senam berbasikal. 

Ketawa mampu mengeluarkan udara di dalam paru-paru dengan kelajuan sehingga 60 mph
17 otot wajah digunakan untuk tersenyum, manakala mengerutkan kening memerlukan 47 otot wajah. 

Ketawa 17 minit sehari dipercayai memanjangkan waktu hidup selama satu hari.
Seseorang yang selalu ketawa memiliki risiko penyakit jantung 40 peratus lebih rendah berbanding orang yang murung. 

Ketawa selama 10 hingga 15 minit boleh membakar banyak kalori. 

Ketawa boleh mengurangkan tekanan, melawan jangkitan dan mengurangkan kesakitan. 

Ketawa menggalakkan tumpuan kepada berfikiran perkara yang baik dari fikiran buruk. 

Antibodi yang paling kuat ditemui di dalam badan ketika ketawa sepanjang masa. 

Ketawa mengeluarkan kemarahan, ketakutan, kesalahan, kebimbangan dan ketegangan.

Mungkin ada yang tidak percaya dengan kenyataan ini tetapi, tidak salah untuk kita mencuba dan merasa sendiri nikmat ketawa itu.
Semoga ia membawa kebaikan kepada kita....

Pen Off~~

Monday, May 21, 2012

En Nuff Tersayang~

Posted by annazanariah at 5/21/2012 08:34:00 AM 0 comments

Selamat pagi..!!

Alhamdulillah rezeki Anna utk minggu ni.. Encik Nuffnang bagi dua BE yang tengah run kat blog Anna. Even dah lama tak update blog, En Nuff still sayangkan Blue Crystal ni.. U all pun, rajin2 la support Anna berblog ye.. Klik apa yang patut, drop komen.. Even Anna tak online sekerap dulu, tapi malam2 Anna luangkan juga masa utk BW and reply comments..

*
*
*

Buffered Earning yang tengah run kat Blue Crystal.. Best3~



OK lah, Anna stop sini dulu.. Daaa...

Saturday, May 19, 2012

Cintaku Limited Edition

Posted by annazanariah at 5/19/2012 10:54:00 AM 3 comments
C.I.N.T.A.K.I.T.A

*Takde apa nak tulis pulak*

Hmm.. Anna juz nk invite U all ke majlis kesyukuran perkahwinan Anna dan pasangan.. Doakan perjalanan hidup kami sentiasa diredhai Allah. Semoga segala kesusahan & kesenangan dapat diharungi bersama. Saling memahami supaya dapat melengkapkan hidup antara satu sama lain. Semoga perkahwinan kami mendapat keberkatan, bukan kemurkaanNya.. =)

Terima kasih kepada family yang memahami impian dan keinginan KAMI untuk meraikan hari bahagia dalam suasana yang sederhana dan penuh kesyukuran.. 

*Mode: Berdebar plak.. Err.. mmg normal ke???*

**********************************************************




Assalamualaikum w.b.t,

Dengan penuh kesyukuran kepada Allah SWT dan rasa rendah diri saya mewakili keluarga saya, ingin menjemput kawan-kawan, sahabat handai untuk ke majlis perkahwinan saya bersama pasangan (Siti Zanariah & Faizal Anuar) seperti tarikh dan alamat di bawah:- 

Tarikh dan Hari
2 Jun 2012 (Sabtu)

Masa
12.00 PM - 5.00 PM

Tempat
491, Permatang Kebun Sireh, Bukit Tengah, 14000 Bukit Mertajam, Pulau Pinang

Semoga dengan kehadiran serta berkat doa hadirin sekalian akan menyerikan lagi majlis ini dan diberkati Allah SWT. InsyaAllah.. Terima kasih.


***********************************************************

:.Our Memorable Day in Life.:

Greetings to everyone,

It give me great pleasure to invite you to our Wedding Reception (Siti Zanariah & Faizal Anuar) as per stated above.

Thus, I would like to invite all of my friends and family to our big day, to celebrate and pray the best for us. Hope your presence will cherish our big day.



Pen Off~~






Doa Membuka Apa Sahaja Yang Tertutup

Posted by annazanariah at 5/19/2012 10:21:00 AM 0 comments
Assalamualaikum dan salam sejahtera.. 

Semoga U all sihat di bawah payung rahmatNya... Ape plan U all hujung minggu ni. Semoga apa yang kita lakukan mendatangkan manfaat dan kebaikan lah ye.. So, hari ni Anna juz nak share sepotong doa yang Anna dapat dari fb Dr. Hj. Tengku Asmadi. Semoga sama2 kita amalkan..



Doa ini adalah doa yang sangat baik yang mana boleh dijadikan bagi membuka apa sahaja yang tertutup. Iaitu Surah Al-Fath, ayat -3. Marilah sama2 jadikan ianya amalan harian kita.

Antara kebaikannya, InsyaAllah dengan izin Allah yang Maha Berkuasa, apa sahaja yang tertutup seperti rezeki yang tertutup, jodoh lambat, perniagaan tidak menjadi, hadiri temuduga, minda yang tertutup, ketika mahu berdepan dengan peperiksaan (bimbang 'blank'), hati yang tertutup hingga rasa berat mengerjakan ibadah dan sering melambat-lambatkan solat, ketika perang atau berdepan dengan musuh, serta banyak lagi khasiatnya... InsyaAllah, dengan keyakinan Allah mengkehendaki setiap perkara itu berlaku, Allah akan buka segalanya. Yakin dan percaya dengan janji Allah, hidup kita pun akan dipermudahkanNya.. Amin...

Semoga perkongsian ini memberi manfaat buat U all. Sila lah SHARE dan jangan kedekut ilmu. Ilmu yang bermanfaat dan diamalkan oleh muslimin dan muslimat lain, pahalanya akan sentiasa berterusan. InsyaAllah~~




Tuesday, May 08, 2012

Dosa Wanita

Posted by annazanariah at 5/08/2012 10:35:00 PM 3 comments
Assalamualaikum..

....Di saat kita mengeluh dengan kesukaran hidup dan dugaan berat, masih ramai lagi di luar sana yang lebih susah, lebih sengsara kehidupannya daripada kita... Syukur lah kita masih diberi kesempatan olehNya untuk terus bernafas hingga ke malam ni. Esok belum tentu...

Malam ni Anna juz nak share satu artikel menarik tentang WANITA. Anna copy paste je dari FB sahabat. Harap dapat memberi manfaat untuk kita semua.




*****************************

Dosa seorang wanita yang tidak menutup aurat dan melakukan maksiat tidak ditanggung olehnya seorang sahaja. Tetapi beliau turut mengheret puluhan orang lain yang akan menanggung dosa bersamanya. Adakalanya si wanita ini berkata:

‘Aku tidak menutup aurat itu aku punya pasal la! Bukan aku menyusahkan kamu pun!’

Sebenarnya beliau silap! Dek kerana dirinya yang tidak menutup aurat, beliau telah membuatkan orang-orang yang bertanggungjawab mendidik dan menjaganya turut menanggung dosa. Siapakah orang-orang itu? Mereka ialah:

- Suaminya
- Ayahnya
- Saudara Lelakinya
- Anak Lelakinya

Keempat-empat golongan lelaki ini perlu bertanggungjawab memikul beban dosa yang dibuat oleh seorang wanita. Adakah ini dikatakan tidak menyusahkan?

Itu baru sebahagian. Mereka yang disenaraikan di atas adalah orang-orang yang perlu ‘bertanggungjawab’, belum termasuk orang-orang lain yang ‘terlibat’. Di bawah ini saya senaraikan pula orang-orang lain yang terlibat kerana dosa seorang wanita:

Sahabat

Sahabat yang menyuruh, mencadangkan dan yang dijadikan contoh untuk seorang wanita membuka aurat perlu menanggung dosa yang sama seperti wanita yang membuka aurat.

Sahabat yang tidak menegur juga perlu menanggung dosa kerana tidak menyampaikan amanah dari Allah. Telah dinyatakan bahawa kita perlu membuat teguran dalam peringkat:

Tegur dengan tangan jika terdaya.
Tegur dengan mulut jika terdaya.
Benci di dalam hati. Dan ini adalah selemah-lemah iman.
Jika tidak menegur kita sekurang-kurangnya perlu merasa benci di dalam hati. Bukankah hal ini menyusahkan orang lain?

Orang yang melihat

Sesiapa sahaja yang melihat dengan syahwat dan ghairah akan menanggung dosa penglihatan dan dosa hati. Setiap mata yang memandang walaupun hanya sehelai rambut akan membuatkan si wanita itu bertambah dosa berlipat kali ganda.

Jurufoto

Jurufoto yang mengambil gambar wanita bukan mahramnya yang tidak menutup aurat adalah berdosa. Dosanya akan bertambah apabila menyebarkan gambar itu dalam majalah, internet dan seumpamanya.

Penerbit surat khabar, majalah, blog dan sebagainya. **tiba2 teringat pernah update blog letak gambar artis tak bertudung.. camne ni.. Kena cari balik la**

Mana-mana sahaja media yang memaparkan aurat wanita adalah berdosa. Tengok saja penulis blog gosip, majalah, surat khabar dan sebagainya. Semuanya dipenuhi dengan gambar-gambar wanita yang tidak menutup aurat. Kesemua orang ini menanggung dosa disebabkan oleh wanita yang tidak menutup aurat.

Penjual/ penyebar

Orang yang menjual majalah, gambar-gambar dan sesiapa sahaja yang menyebarkan gambar wanita yang tidak menutup aurat dalam FB, Tagged, Friendster, Myspace dan sebagainya turut menanggung dosa. Dalam Islam, apa sahaja yang haram adalah haram untuk dijual dan disebarkan.

Pembeli/ pembaca

Orang yang membeli dan membaca turut menanggung dosa. Sesiapa yang menyumbang dan memberi sokongan untuk kejayaan mereka-mereka yang mendedahkan aurat ini akan menerima saham dosa masing-masing. Kerana disebabkan merekalah golongan-golongan yang tidak menutup aurat ini semakin bangga dengan dosa-dosa mereka.

Inilah antara orang yang akan menanggung dosa kerana seorang wanita yang tidak menutup aurat. Tidak cukupkah senarai ini menjelaskan bahawa betapa perbuatan tidak menutup aurat itu akan menyusahkan orang lain? Itu belum termasuk orang-orang yang melihat dengan ghairah sehingga menyebabkan mereka berniat untuk merogol, mencarut, memaki-hamun, mengumpat tentang keburukan bentuk tubuh wanita itu dan banyak lagi kesan buruk yang perlu ditanggung disebabkan sikap sombong seorang wanita yang tidak menutup aurat.

Nauzubillah…

Setelah membaca, mari kita renung-renungkan kembali berapa banyak dosa yang telah kita kumpulkan? Beristighfar dan bertaubatlah sebelum terlambat…

Sebarkan artikel ini, semoga kita semua mendapat manfaat. InsyaAllah…

Sunday, May 06, 2012

H.A.M.B.A

Posted by annazanariah at 5/06/2012 10:48:00 PM 3 comments
Assalamualaikum~~

Semoga rakan-rakan berada di dalam lindunganNya, InsyaAllah. Malam ni Anna juz nak share sikit tentang 'HAMBA'.. Penulisan ni sekadar perkongsian ilmu dan pendapat. Sebarang komen dan pandangan amatlah dialu-alukan.. 

Bila sebut perkataan HAMBA, apa yang anda faham dan terbayang? 





Daripada apa yang Anna faham, kalau zaman dahulu orang-orang berada dan saudagar-saudagar yang kaya mempunyai hamba sahaya yang sanggup buat apa sahaja demi mendapatkan wang atau upah daripada tuan mereka. Setiap apa yang mereka lakukan mengikut kehendak tuannya akan mendapat balasan yang setimpal..

Cuba kita hubungkan pengertian ini dengan hubungan kita sebagai hamba kepada Allah yang menciptakan kita dengan cukup sempurna.

Situasi satu: 

Seorang tuan yang kaya raya (Pak Habib bukan nama sebenar) mempunyai seorang hamba sahaya yang baik dan rajin. Hambanya itu sanggup melakukan setiap perintah dengan taat. Namun pada suatu hari, hambanya itu tidak mahu melakukan satu pun kerja yang diperintahkan. Pak Habib menjadi marah dan mula memaki hamun hambanya. "Dasar tidak mengenang budi, aku jaga dan bagi kau makan pakai, kau malas! Jangan berani lagi engkau usik makanan dirumahku...!" Begitu marah Pak Habib kepada hambanya..

Hambanya terus merayu2 utk dimaafkan dan diberi makanan. Namun apa tindakan Pak Habib....???




Situasi dua:

Allah Maha Penyayang dan Pengampun. Dia memberi rezeki dan kehidupan kepada hambaNya. Siapa HambaNya? Kita lah, manusia... Namun, pernahkah kita sedar, ketika mana kita malas beribadat kepadaNya, tidak mendengar suruhanNya, adakah kita terus ditarik nikmat hidup di dunia..?? Adakah dengan meninggalkan solat Zohor, kaki kita terus tidak berfungsi? Adakah dengan tidak berpuasa di Bulan Ramadhan mata kita terus ditarik nikmatnya daripada dapat melihat? Tidak bukan? Itu tandanya Allah Maha Penyayang. Walaupun hambanya tidak menjalankan amanah dan perintahNya, Allah tetap memberi nikmat yang melimpah ruah kepada Hambanya.. Ohhh.. malunya rasa.. Meminta berbagai2 nikmat daripadaNya, namun malas mengerjakan perintah dan suruhanNya..


Kesimpulan:

Apa pendapat rakan-rakan dengan secebis perkongsian ini. Anna sangat hargai rakan-rakan yang sudi mengajak Anna berubah ke arah kebaikan. Semoga Allah tetapkan hati ini di dalam Iman. 


Nota-cinta-Anna: Memang bukan senang nak berubah ke arah kebaikan. Banyak cabaran dan dugaan yang datang. Samada kita kuat atau goyah, itu semua berbalik kepada Iman. Setiap apa yang kita lakukan ingatlah Allah bersama kita.


Nota-cinta-Anna-Dua: Lately ni Anna runsing memikirkan penyesuaian diri Anna dengan sekeliling. Rasa macam nak hilangkan diri jap, cari kekuatan... Huhu...


OK lah, nak tido.. Esok kerja.. No more MONDAY BLUES, tapi MONDAY BEST... =)
Gudnite semua

Pen Off~~




Thursday, May 03, 2012

Akhirnya.. Dah jumpa pun..

Posted by annazanariah at 5/03/2012 12:15:00 AM 6 comments
Assalamualaikum...

Mujur jumpa vacuum dalam stor.. Boleh la vacuum habuk2, sawang2 dalam blog ni. Hehhe. Dah lama Anna mencari masa, peluang dan 'mood' utk menulis dan kembali aktif dalam penulisan blog. Alhamdulillah, malam ni sampai jugak hajat tu.. Letak gambar la sekeping. Hasil pinjam dari album Pakcik Google. =0


Tadaa... Cantik tak? Nak mengedit gambar pun malas. Aci la camni..

Anna rindu kawan2 blogger Anna. Yang sama2 chatting dan blogwalking, join contest, giveaway, tag.. dan yang paling syok join Geng Kedai Kopi Padinno.. Rindu U all la.. 

Yang sista2nye.. Kasih Suci, Sis Jaja, Miss Lissaliyya, Cik Tom, Ellen, Yuyu, MissXYZ, Nadia.. Ramai lagi la..

Mengimbau balik kenangan..

Anna habis study on May 2011.. Alhamdulilllah, terus dapat kerja di sebuah konsultan bebas kat JB. Dapat ilmu yg bermanfaat, dapat kenalan yg baik hati.  Namun, jodoh Anna dengan diorang tak panjang. Anna dapat kerja di PJ. Mulalah penghijrahan Anna dari kerja free lance kepada office hour. I love what i'm doing. Not juz doing what I love.

Kat sini, Anna kenal kawan2 baru. Diorang easy going and sporting. Teringat kenangan kitorang gi mendaki Gunung Datok. Kat sini dapat kenal diorang dengan lebih rapat. Anna suka perhatikan tingkah laku individu. Unik.. Macam2 fe'el, macam2 gelagat.. Namun tak bermakna Anna pandai membaca karektor orang dengan tepat ok.. (^_^)

Makin hari, Anna makin sibuk dengan kerja. Selama itulah blog ni semakin bersepah dengan habuk dan sawang. Cian dia.. 

Impian... Setiap orang ada impian..

Anna juga ada.. **senyum lebarrrr**

Alhamdulillah, Allah permudahkan urusan. Selagi mana kita percaya kepada rezeki Allah, selagi itulah Allah takkan lupakan kita. Biarlah rasa perit, susah, sakit namun yakin dan percaya kepadaNya adalah perkara paling penting.

Satu persatu urusan Anna dipermudahkan.. Syukur tak terhingga, kini dah hampir setahun Anna bekerja di CRB...Banyak yang Anna belajar. Banyak yang Anna rasa. Banyak yang Anna lalui. Adatlah asam garam kehidupan, ada masa bahagia, ada masa derita, ada masa gembira, ada masa berduka.. Namun inilah perjalanan yang akan kita kenang suatu hari nanti..

**Semakin lama, semakin rancak jari ni mengetuk keyboard** 

Tak lupa jasa dan doa dari mak ayah di kampung. Restu mereka memudahkan Anna menghadapi dugaan yang datang. Restu mereka jugalah yang sentiasa memayungi Anna di bumi ini. **Rindunye**

2 May, genaplah balance counting days for a month. Berdebar.. Sangat berdebar. Banyak perkara yang perlu diselesaikan dengan berhemah. Tuntutan dan kehendak keluarga, rakan2 dan juga bakal peneman hidup. Pilihan tepat tidak perlu difikirkan, tetapi pilihan yang terbaik buat masa dan ketika ini lebih berharga. Ya Allah, bantulah hambaMu ini menjadi insan yang kuat dalam menempuh dugaan. 

Terima kasih ya Allah. Anna ada parents yg penyayang dan memahami. Anna ada keluarga yang harmoni. Anna ada guru2 dan pensyarah yang berdedikasi. Anna ada rakan2 yang baik hati, Anna ada Encik Heartthrob yang setia memahami dan membimbing... dan Anna dah ada Mr Ikasu yang hensem dan berani.. hehheh..

Ohhh... dah kul 12.07am. Masa utk rehat. Esok perlu bekerja seolah2 hidup seribu tahun lagi.. Semoga keikhlasan bekerja itu memadamkan kepenatan bekerja.

OK lah,, Anna masuk tido dulu..

Selamat malam cinta..

Selamat malam kasih..

Selamat malam rindu..

Selamat malam sayang..

Selamat malam SEMUA yang Anna cinta, kasih, rindu dan sayang. Muah.. Kiss utk U all.

Wassalam


~PEN OFF~

 

! Blue Crystal ! Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal