Tuesday, June 19, 2012

New Life..

Posted by annazanariah at 6/19/2012 02:01:00 PM
Mood: Biasa-biasa je.. Hehe
Ngantuk lepas lunch
.
.
.

Alhamdulillah, hampir 3 minggu Anna di Agrobank. Banyak benda baru yang Anna belajar dan terokai. Even pada awalnya banyak merungut itu ini, astaghfirullah.. tak baik camtu.. Isk.. isk.. isk.. Rezeki tu, kenalah bersyukur.. Ye dak??

Kalau U all ingat entry lepas, Anna ada invite U all ke majlis perkahwinan Anna kan.. Majlis 2 Jun, tapi keesokannya dah bergegas balik KL sebab 4 Jun report duty. Fuhhh.. mmg tak best. Maklumlah baru kawen.. need some adjustment... Dulu bujang, sekarang dah ada pasangan. Rumah pun baru masuk, belum sempat kemas.

4 Jun, hari pertama di Agrobank. Report duty kat ABADI (Agrobank Development Institute). Memang best sebab rakan2 staf sangat2lah friendly. Ada sedikit briefing tentang task Anna. Tapi disebabkan Anna kena handle projek 'Staff Development', Anna diarahkan ke HQ KL. Report directly to Chief Human Resource Officer. Waaahhh.. Takotnye, big boss HR tu.. 

5 Jun, bermulalah episod travel jauh. Ha, dulu pun naik LRT n bas ke ofis, tu pun kadang2 banyak bunyi.. Sekarang ni lagi lah, Bangi-KL-Bangi. Travel almost sejam everyday utk ke ofis. Time and cost consuming.. Kalau driving lagi letih! Dengan mengadap jammed, parking mahal, petrol and toll.. Maybe sebulan jugak la Anna akan based kat HQ ni sampailah dapat Section Head (Talent Management).

Apa2pun, Anna bersyukur.. Walau susah camne pun gi keje, ada lagi orang yang lagi susah, lagi jauh. Dan bersyukur dapat juga ditempatkan dikalangan orang berkerjaya. Alhamdulillah....

So selalulah bersyukur, setiap apa yang Allah bagi ada sebab, ada hikmahnya. 



Thanks to hubby yang sangat memahami. Selalu buatkan breakfast sebab Anna memang kelam kabut pagi2 memikirkan kena naik komuter. Ohhh Komuter, jangan nak buat hal sangatlah ye.. Hehehhe...

# Next month pindah umah. Lebih dekat dengan ofis (ABADI). So, tak la risau kalau kena drive sorang2 and balik lambat.. Doakan Anna cepat2 sattle keje kat HQ. Nak balik ABADI...  =)

2 comments on "New Life.."

Kasih Suci on June 21, 2012 at 6:49 PM said...

Alhamdulillah... dah kerja kat AgroBank ea.. semoga terus success ye...

annazanariah on June 22, 2012 at 1:58 PM said...

thanks dear.. =)

 

! Blue Crystal ! Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal