Tuesday, July 06, 2010

Cara Cover Malu yang Paling Berkesan....

Berikut adalah petua yang semestinya BUKAN menjadi amalan Anna ye.. hihi.. Juz sharing.. hahaha.. Co0l~




1.Kalau tersepak batu:
Jangan terus bangun, sebaliknya kamu baring dan terus berguling-guling hingga jauh dari perhatian ramai.
Bila sudah tiada yang nampak, barulah bangun.

2.Kalau terjatuh basikal:
Cepat-cepat naik basikal kamu semula dan buat-buat jatuh sehingga berkali-kali supaya orang ingat kamu sengaja buat lawak.






3.Kalau terjatuh tangga:
Terus bersilat seolah-olah kamu dirasuk atau sedang berlawan dengan makhluk halus.

4.Kalau terjatuh dalam longkang:
Pungutlah sampah yang ada sambil marah-marah dengan suara yang kuat, pasti orang menyangka kamu seorang yang amat prihatin terhadap kebersihan.

5.Kalau jatuh ketika naik bas:
Jeritlah kuat-kuat "Oi! Apa ni tolak-tolak orang?" walaupun sebenarnya tiada orang di belakang kamu.

6.Kalau terjatuh di depan perhentian bas:
Terus buat-buat pengsan sehingga ada orang yang membantu kamu.
Kalau tak ada yang membantu baring terus sampai malam sehingga tiada seorang pun yang tinggal di perhentian bas itu.  Inilah masa yang paling tepat untuk kamu bangun semula.

7.Kalau tergelincir di lantai licin:
Tariklah kawan-kawan atau sesiapa yang ada di sebelah kamu untuk jatuh bersama-sama supaya tak lah kamu seorang sahaja yang dapat malu. Ye tak?!!

17 comments:

BeE~BiE said...

wahhaha... besh besh!!!!

kasih suci said...

hahahaha...kalu terjadi seperti no7, nak tarik Anna boleh?hehehehe

kak lin said...

hahaha..pepagi ni gelak besar kak lin baca entr anna nie...hahaha mcm2 nak cover malu punya citer..adoii...sakit perut gelak!hahaha

annazanariah said...

bie... amalkan je yek.. hahaha..

annazanariah said...

cik kasih... amboi, nak malu sama2 ye.. yg len cuba la amalkan.. paling best no.2.. bayangkan~ sakit perut gelak.. hahahha

kak lin... tu la.. stress je bace ni ek.. bila dah gelak2, ok la tu... hihi..~

belalang hijau said...

hahaha best idea2 nih...
leh cuba nih...

mr.curly said...

hahaha..ni mesti selalu terjadi kt diri tuan umah punye...hehe

:: kewek :: said...

style gak ek tarik sesape kwan kita..biar jatuh berduet..tak pun trio..haha

afiff edogawa said...

boleh dipraktikkn lpas ni.. hehe

Cik Buya said...

Wah.. bernas. kekeke

Umie Nadhirah said...

best entry ni..HAHA^__^

annazanariah said...

hye kawan2 semua.. diulangi.. perkara tersebut hanya cadangan ye. Anna sendiri belum penah coba.. hahahha.. u all coba la dulu.. mana tau kalau berkesan, boleh share gelak sama2.. waka waka ey ey~

KID LEARNS TO FLY™ said...

kalau terjatuh cinta tu cane lak nak cover?hahaah

annazanariah said...

erk.. kalau terjatuh cinta? kena tanya DR love ni.. tak dapek den nak jawab ha.. hihi..

farah@pa'in said...

hahahhahahah wakakkaka pain gelak terbahak2 bace tau!!sangat klakar~~ hhehe

annazanariah said...

ketawa dapat mengurangkan tekanan kan..
selalulah ketawa k.. :)

Nia Kmj said...

isy3,,,, sgt praktikal la kak anna :D :D :D