Sunday, December 30, 2012

Wish List 2013

Posted by annazanariah at 12/30/2012 05:38:00 PM 1 comments
2012- Semakin menghampiri penghujungnya. Bagi saya, masa berlalu begitu cepat. Masih banyak perkara yang ingin dilakukan tidak tertunai. Walau bagaimanapun, saya bersyukur.. Ada beberapa perkara yang telah ditunaikan dengan izin Allah. Alhamdulillah.. :)

Dua hari lagi kita akan menjengah TAHUN 2013. Bagaimana dengan perancangan kita untuk tahun hadapan? Menyoroti kembali 'life' sepanjang tahun 2012, buatkan saya tersenyum sendiri. Ada pelbagai kenangan dan memori tiba-tiba terimbas kembali di benak fikiran saya...

TAHUN 2013 -- Saya belum menulis azam tahun baru. Bagi saya lebih baik menyelak kembali Diari tahun 2012. Lihat dan renung kembali adakah semua senarai azam 2012 telah dilaksanakan? Jika YA, alhamdulillah.. Jika TIDAK?? Apa tindakan kita??

Entri ini, saya ingin berkongsi antara perkara yang tersenarai di dalam WISH LIST 2013...


Semoga Allah permudahkan saya untuk memiliki hajat saya ni.. =)

Wish list #1


DELL XPS 13
Ultrabook yang menjelma dalam mimpi di malam hari. Hehehe..



Wish list #2

APPLE iPad
Nipis, ringan dan mudah dibawa ke mana sahaja! I like!


Wish list #3



Bestseller Book! Men Are From Mars, Women Are From Venus
Dah lama cari, tapi belum jumpe... Anyone tau mana boleh beli... MPH da tanye, Book Xcess pun dah tanye.. Takde stok.. 


Wish list #4

Bercuti sekeluarga.. My family and Family in Law
Hajat nak bawak family bercuti. Menanti sebuah perancangan yang baik.. =) Semoga Allah permudahkan semuanya, InsyaAllah~~


Wish list #5


Dinar Emas
Actually nak buat pelaburan emas tak pakar. Cuma nak dapatkan Dinar Emas ni sebagai simpanan masa depan.. Sekurang-kurangnya hujung tahun 2013 nanti, adalah dalam beberapa keping.. Aminnnn...


Wish list #6


Menunaikan umrah
Ni hajat dan impian terbesar untuk tahun 2013. Semoga Allah permudahkan kami.. 


Ini antara yang saya hajatkan, namun tidak bermakna saya ketepikan perkara yang tidak disenaraikan. Sebagai contoh, kebahagiaan hidup di dunia untuk kehidupan di akhirat, keredhaan Suami dan juga ibu bapa, kerjaya yang stabil termasuk juga keseimbangan ekonomi keluarga..

Rasa kekok pulak menulis entri kali ni sebab dah lama tidak memerah otak untuk menghasilkan suatu entri.. 

p/s: Berhajat nak buat sinopsis Diari 2012 Seorang Anna Zanariah sebab penutup entri TAHUN 2012

Wednesday, December 12, 2012

1st Contest di blog SERIBU BUNGA JSD

Posted by annazanariah at 12/12/2012 11:36:00 PM 1 comments
Jom join contest anjuran blog SERIBU BUNGA JSD. Hadiah-hadiah menarik daripada Rangkaian Produk Susuk Dara menanti anda.. 



Syarat penyertaan mudah dan ringkas. Hanya emailkan detail penyertaan kepada penganjur dan tunggu pengumuman pemenang. Jom pakat-pakat join, mana tahu tuah anda?? Jom terjah SINI.

Kursus vs Kurus

Posted by annazanariah at 12/12/2012 11:21:00 PM 2 comments
Tadi dapat gambar Kursus Induksi yang di e-mail oleh staff ABADI. Excited nak update blog sebab terkenangkan kisah Kursus Induksi ni..



Kursus ni dah lama. Bermula 25 Nov - 28 Nov 2012 (4H3M). Semua peserta disarankan tidur di 'hotel' ABADI disebabkan jadual kursus yang agak padat bermula awal pagi hingga lewat malam.

Maka bermulalah episod "Sayangkan Suami, Tinggal-tinggalkan".. Pertama kali kami berjauhan setelah hampir enam bulan kami melangsungkan perkahwinan. Saya check in hari Ahad, jam 5.30 petang. Punyalah berat hati ni nak pergi Kursus. Segala persiapan suami dah dibereskan awal-awal lagi. Baju dah berdobi dan bergosok, keperluan dapur pun dah ready. Walaupun tahu, suami seorang yang berdikari, malah kerja rumah dialah yang tip top!

Rupanya sungguh indah perasaan rindu selepas bernikah. Rindu kepada orang yang halal... Tersenyum saya sendirian. Pantang ada masa terluang sikit, pasti saya akan hubungi suami. Rupanya suami juga demam rindu. Aduh! Empat hari rasa bagaikan empat bulan. Wahhhh~

Sepanjang saya tiada di rumah, dapur langsung tidak berasap. Tak sedap makan sorang-sorang katanya. Sanggup menerjah rumah Kakak dan Abangnya. Kebetulan abang ipar dari Sabah juga balik bercuti. Apa lagi, menyakat dan mengusik lah.. Nak dikatakan tak pernah urus keperluan sendiri, tak mungkin. Tapi semangat tak ada. Apa pun tak boleh... Hahaha... Isteri pergi berkursus, suami semakin kurus..

Akhirnya, berakhirlah kursus empat hari (lamanya). Hehehe. Terima kasih Ya Allah kerana Kau satukan hati kami. Terima kasih Ya Rabb kerana Kau kuatkan cinta kami untuk melabuhkan cinta kepadaMu..

Suamiku, saya hanyalah hambaNya yang dipinjamkan sementara buatmu. Ketahuilah tiada yang kekal melainkanNya. Berpisah empat hari telah menjeruk rasa, bagaimana jika terpisah roh dan jasad? Terima kasih kerana selalu mengingatkan diriku, lebihkan kasih sayang kepadaNya melebihi kasih sayang antara kita..

Sedang syok menaip ni, si jantung hati dah dibuai mimpi.. Semoga mimpi yang indah-indah ye sayang. Love you!
 

! Blue Crystal ! Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal