Friday, May 06, 2011

Kawan

Posted by annazanariah at 5/06/2011 01:17:00 AM
Salam..

Apa ertinya seorang...

SAHABAT?

TEMAN?

RAKAN?

KAWAN?




Setiap definisi ini berbeza. Namun bagaimana kita menjelaskan definisi tersebut terhadap 'mereka'? Anna percaya, setiap orang pasti ada seorang atau lebih rakan/sahabat/teman/ kawan yang sangat rapat. So do I... Even my bestie dah mendirikan rumah tangga, tapi hubungan akrab tersebut tetap terjalin. Kami bersahabat sejak sekolah rendah sampailah sekarang. Jauh di mata, tetapi dekat di hati...

Namun, tidak dilupakan yang dekat dimata, dekat dihati... Hehehe... selalu gi makan sama2, shopping sama2, girl talk, gossip, lepak, study, discuss...

So, dikesempatan ini, Anna nak tujukan sebuah nasyid yang bagi Anna sangat mendalam maksudnya... KAWAN




Kawan bertahun kita bersama
Bagai semalam baru bersua
Kawan dihadapan oh! Indahnya
Kita bersama berkelana

Namun kita jauh di dunia sendiri
Bekalan sendiri(semangat sendiri) Impian sendiri
Meski pun jauh namun kita tetap bersama
Dek ruang yang memisahkan kita

Kawan hidup ini umpama langit yang tidak selalu cerah
Kawan hidup ini umpama awan yang tidak selalu putih
Ingatlah bintang-bintang di langit Takkan terus berkelipan
Ingatlah pelangi yang indah Pasti akan hilang

Kawan jangan biarkan dirimu
Seperti rama-rama
Cantik namun akhirnya menjadi perhiasan di dinding
Kawan jangan biarkan dirimu
Umpama lipan dan kala
Berbisa namun akhirnya menjadi perhiasan di meja tulis

Oh! Kawan jadilah seperti si matahari
Membakar diri demi insan sejagat
Oh! Kawan jadilah seperti bulan purnama
Menerangi malam yang gelap gelita
Menunjukkan jalan demi ummat semesta
Menunjukkan jalan demi ummat semesta

4 comments on "Kawan"

Belalang Hijau on May 6, 2011 at 3:09 AM said...

kawan ni mcm jenis kawan punya dok ada...tp yg pasti setiap manusia memerlukan kawan selain drpd kekasih...hee

emieysandra on May 6, 2011 at 3:35 AM said...

kawan susah dan senang sukar dicari, klu dah jumpe bek jge leklok~

annazanariah on May 6, 2011 at 4:35 PM said...

@Belalang Hijau--- betul tu, kalau dah ada kekasih tu, kawan jgn di lupa... dulu time b4 couple ke hulu ke hilir dengan kawan.. so beringat2lah.. hehee..

annazanariah on May 6, 2011 at 4:36 PM said...

@ emieysandra--- tu la.. dapat kenal kawan blogger cam aimi pun dah rasa bertuah tau... =)

 

! Blue Crystal ! Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal