Thursday, December 16, 2010

Jalan-jalan cari makan | Part Two

Posted by annazanariah at 12/16/2010 03:59:00 AM
Salam.. Ada pulak part one and part two kan? Best tau jalan2 cari makan. Gunakan kesempatan sebaiknya. 

15 Dec, 6.00pm; kami (Anna and Dina) berkunjung ke ICE ROOM pulak. Wahhh.. Apa tu? Bilik ais ke? Sejukkkk.. Actually, ni adalah nama restoran yang menghidangkan AIS KRIM sebagai menu specialnya. Ais krim bukan sebarang ais krim tau. Sekali tengok macam ais kacang, tapi bukan.. Tak sehalus ais krim cornetto yang dalam bekas plastik tu, tapi tak sekasar ABC.

Kali ni, Anna bawa kamera, so snap la pic puas2. Lalalalaaa.. Even Anna selsema tapi layankan jugak makan ice. Nyummy.... sedap. Terdapat pelbagai pilihan perisa ais krim, pastu ada juga hidangan western and pelbagai jenis ice blended. Yang pastinya Anna paling suka Durian Tempura Fried. Woowww.. Memang marvelous! Isi ais krim durian yang sedap, tempura yang rangup. Makan ketika panas, tapi dalam tu ada ais krim yang smooth. Tapi seketul tu pun harga RM5.50. Juz nak try kan..

Antara menu yang kami order: Chicken Mushroom Spegetti with cream sauce, ais Durian Snow Ice, Yumy Yam Snow Ice, Tempura Fried Durian, dan Tiramisu Layer Cake. Total semua ni pun tak sampai RM50. Ok la jugak..

Jom layan pic lak...




Sedar tak sedar, hampir sejam lebih kami kat situ. So, meh la beransur. Tapi bukan balik rumah. Destinasi seterusnya adalah.... ALAMANDA. hehe..

Ada Mr Santa kat situ!

Lepas kuar dari ICE ROOM, kami singgah di Petronas Seksyen 9 untuk bersolat. Then ke ALAMANDA Putrajaya. Niat bukan nak shopping pun, juz nak gi tengok wayang. Maklumlah Rabu kan half price. Nampaknya nak tengok Rapunzel tidak tercapai jugak. Tiket sold out. So, kami decided tengok MY SOUL TO TAKE. Keseluruhan filem Ok, ada elemen suspen. Tak da hantu2 ok.. tapi ada jugak la beberapa gurls yang terbabas menjerit. Kehkehkeh. Tak baik gelakkan kan? Crita ni thriller seram. So kalau nak tau sinopsis sila google sendiri k. Kalau nak lagi details, silalah ke cinema berdekatan anda..~ =)

Huhu.. penat berjalan + makan. Tapi, sempat balik mengedit gambar dan update blog. hihi.. K lah, sambung nanti pulak..

Pen off~ 


5 comments on "Jalan-jalan cari makan | Part Two"

puterapescado on December 16, 2010 at 7:33 AM said...

salam...memang best kan jalan2 cari makan nie..mcm entry mus...dah masuk part 4 dah... :)

afiff edogawa on December 16, 2010 at 10:26 AM said...

bestnye jln2 cari mkn.. :D

sweetsal on December 16, 2010 at 10:10 PM said...

aisey, anna gi makan kt ice room tu ke?, akak baru je gi situ pd 14/12 sehari seblm anna..kalo tak mesti kita jumpa kan, tu kt bangi kan..

annazanariah on December 17, 2010 at 12:16 PM said...

@ mus.. anna pun rasa akan masuk part 4. hehe.. makan jek kejenye.. hilang tension tau...

@ afiff.. mmg best. jom la turun bangi.. afiff belanja.. boleh? kihkih..

@ kak sal.. ala.. sehari sebelum je.. ha'ah.. mmg kat bangi.. akak, nak no fon.. mana tau boleh jumpa nnt. Anna kat bangi sampai ahad ni je. esok gi KL jap, ada kenduri..

sweetsal on December 17, 2010 at 10:56 PM said...

hset 0123978609..kalo rajin call ye.

 

! Blue Crystal ! Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal