Sunday, September 05, 2010

Header Cantik from Anishaway!

SeLamAt PaGi...!!!

Wahhh.. freshnye pagi ni sebab cuaca nyaman selepas hujan. Even blum melelapkan mata semalaman, tapi energy masih berbaki untuk berbelog before balik kampung MALAM NI.. Yeay! Tak sabar sangat..

Entri pagi ni juz nak tanye, U all perasan tak ape yg lain kat blog ni? *dah sah2 tajuk entri :header, lagi nak tanye kan? Apalahhh..* Heheheh...~~ Finally, Anna berjaya juga memasang HEADER YANG CANTIK MANIS ni kat tempat yang betul.. Dah lama header ni siap (2 minggu dah), tapi Anna tak reti nak pasang sebab Anna guna templete luar, bukan blogspot punye.. So, Anna cakap dengan ANISH, takpe buat je dulu, later Anna sattlekan. Punye lah excited bila dah siap. Thanks ye Anish. Anna mmg suke sgt sebab simple dan kemas. Kaler pun matching je ngan blog Anna... :)




Actually, Anna da juga tanye beberapa blogger tentang coding HTML yang dah buatkan mata Anna berpinar2 ni.. Maklumlah bukan budak IT, so rabun sikit multimedia ni. Tapi, mmg dengan adanya blog ni la Anna gain sumthing new. Daripada tak faham bahasa komputer, dah sikit2 boleh faham. Kira OK la step by step kan? Thanks to Wan Hazel yang tak jemu melayan pertanyaan Anna tentang coding ni.. Sampai dia pun dah pening nak terangkan camne. hehehe.. Thanks ye.. Anna follow je tutorial wan tau. Alhamdulillah, menjadi. To Padin, thanks jugak bg info tentang edit HTML ni. Berjaya juga Anna sattlekan setelah beberapa kali try and error..

Actually wan pun ada jugak tolong buatkan watermark untuk Anna. Perasan tak kadang2 ada, kadang2 takde.. Heheh.. Ni ha watermarknya. Mmg tak lari daripada sunflower dan purple lah kan.. Yg ni mmg dah lama Wan buatkan. :) Banyak lagi tutorial lain yang U all boleh belajar kat sana.. Jom la kita serbu blog dia.. 


Ni la watermark yg Wan tolong buatkan.. Santekkk sangat. :)

13 comments:

::fadxieza:: said...

cantek cantek cantek..
nak kene blaja jugak ni..
:)

belalang hijau said...

smart la header...mmg kene ngan template blog anna...

Tomato Gurl's Life said...

dah tgk header ni kat blog anish..tertunggu bl la anna nk letak...cun!!siyez cantik!!

annazanariah said...

@ ::fadxieza:: ... Thanks.. anna pun tak pandai buat header. tu yg mintak tlg org. hehe..

@ belalang hijau ... smart kan? tu la, terer anish buatkan.. ramai lg yg dia buatkan. smua cantik2..

@ Tomato Gurl's Life ... thanks yunk! anna hepi sgt dapat pasang header ni, cuma probnye tak dapat buat word blue crystal yg kecik warna putih tu. dah godek2 dah, tak boleh jgk. huhu..

padin said...

salam anna
hehe cantik header tu,
sesuai je dia blend dgn warne template ekekee

erkk mane de tolong pape pon huhu, rase segan je kena puji sini huhu...

annazanariah said...

@ padin ..

salam padin,
thanks.. cantik cam tuan blog tak? ekekeke... pandai kan anish buat header. boleh market ni. :)
ala, takmo ngaku lak. kan tlg guide camne nak sattlekan prob tu. hehe. rupenye senang je masukkan dlm photobucket dulu. yg peningnya nk edit html la. hehe.. but finally, jadi jugak.. hehe..

sweetsal said...

wow, header raya ke ni?..cantik2 macam tuan punya blog la..hehe

AJ said...

tantek header hehe...

annazanariah said...

@ sweetsal... kak sal.. TQ.. sempena raya la ni.. hehe.. anna dah sampai kg dah.. bestnye..

@ AJ... TQ.. anish yg buatkan.. lalalalaaaa.. :)

gnesop.com said...

cantik header tu :)

gnesop.com said...

cantik header tu :)

annazanariah said...

@ gnesop.com ... thanks sop.. :)

LiFe KaMi said...

dah kat kampung ke ..Selamat hari raya Anna..