Saturday, December 18, 2010

Jalan-jalan cari makan | Part Four | Final

Posted by annazanariah at 12/18/2010 02:31:00 AM
Assalamualaikum dan selamat pagi..

Sambung lagi part jalan-jalan cari makan. Tapi kali ni bukan dengan my fren, Dina, tapi dengan my heartthrob pulak. Jalan-jalan Dinner Date. hehehe..

Lokasi candle light dinner (ye ke candle? takde pun..) >> PUTRAJAYA SEAFOOD. Dah nama restoran pun putrajaya, sure la kat putrajaya kan? Restoran ni terletak di area Taman Botani.Tempatnya happening sebab ramai pengunjung tapi still ROMANTIK. Kami pilih untuk open air, sambil makan tengok tasik putrajaya. Dari situ juga nampak Masjid Putrajaya tau. Dengan lampu yang meriah, memang best. Iringan lagu romantik klasik yang menemani pengunjung menyamankan suasana. Hiasan dalam restoran sangat mewah, tapi kalau bahagian open air simple je sebab nak lebih menikmati udara segar kan..

Makanan... hmm.. OK la.. sedap2 tekak je la. Best lagi restoran ikan bakar pak bakar. hehe. gurau jek. Harga makanan agak mahal. Siap ada service charge and gov tax... Peringatan untuk sesiapa yang nak order nasi, sila order sepinggan je.. Banyak sangat tau. Boleh makan 4 orang. Mujur kami order nasi sepinggan je, topup dgn makanan lain. Tapi, alahaiiiii.. sayangnya tak habis. Manalah tau banyak camtu kan..

Hidangan sampai dalam masa yang singkat je. Lebih kurang 15-20 minit even orang tengah ramai masa tu. Pas makan, jalan2 kat Jambatan Putra dan Jambatan Seri Perdana. Dah macam keje ukur jambatan lak. Hihi.. Tu je lah jalan-jalan cari makan kali ni. Dah lewat dah, so balik la... Sehingga berjumpa lagi (ambik ayat Serina Ridzwan)... =)

Ice lemon tea sangat sedap. 
Harga sama dengan sepinggan chicken grilled kat d'one steak restaurant. huhu..

Belek-belak apa tak tau.. 
Ada info tentang Taman Botani 


Special thanks to my laling heart sebab sudi bawa jalan2 cari makan untuk edisi ke-4. hehehe...


7 comments on "Jalan-jalan cari makan | Part Four | Final"

kasih suci on December 18, 2010 at 10:39 AM said...

wah wah wah...bestnye candle light dinner...romantik gitu...baju pon cam janji je...sama2 kotak2...hehehehe

green lady on December 18, 2010 at 7:37 PM said...

mestila sedondon....baju dah prepare 2 mgu sblm tu.... he....

annazanariah on December 19, 2010 at 3:14 PM said...

@kasih.. mmg best. sekali sekala jumpa kan.. mestilah nak spend quality time. hihi.. =)

@ green lady... amboi, tau je ye prepare 2 mgu b4.. =P

kasih suci on December 19, 2010 at 4:37 PM said...

hahaha...terkantoi sudaa...

afiff edogawa on December 20, 2010 at 2:15 PM said...

wahh.. romantik :D

annazanariah on December 24, 2010 at 7:59 PM said...

@ kasih... hahaha.. kantoi pulak..

annazanariah on December 24, 2010 at 7:59 PM said...

@ afiff... best.. he is a very romantik person..

 

! Blue Crystal ! Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal