Wednesday, October 13, 2010

Happy Birthday To You

Assalamualaikum~~

Nota edit: Entri ni sepatutnya dipublish awal pagi tadi, tapi disebabkan ada masalah teknikal, petang baru dapat publish. Hihihi~ (ni jugak adalah entri personal, kalau tak berminat untuk baca sila abaikan) =)

HAPPY BIRTHDAY
to Mr Heartthrob!Selamat ulang tahun kelahiran yang ke- __. Semoga sentiasa dimurahkan rezeki dan dipermudahkan segala urusan. Sentiasalah bersikap positif dan optimis. Pandanglah segala dugaan dan cabaran yang datang sebagai hadiah dalam kehidupan kita. Inilah yang akan mendidik diri kita menjadi lebih positif dan redha dengan apa yang berlaku. I will always remember when u said "Hidup kita selama ni adalah hadiah dariNya, jadi terimalah segalanya yang berlaku dalam hidup sebagai HADIAH juga supaya kita sentiasa berasa berlapang dada untuk menghadapinya"... InsyaAllah... :)

So, dikesempatan ini juga marilah kita sama2 baca DOA HARI LAHIR. Supaya kehidupan sentiasa diberkati~

*******************************************************

DOA HARI LAHIR

Bismillahirrahmanirrahim...

Terima kasih Ya Allah untuk usia yang telah Engkau berikan. Terima kasih juga untuk setiap rezki yang Engkau kurniakan. Terima kasih untuk setiap cubaan yang Engkau turunkan.Terima kasih untuk bakat dan ilham yang Engkau anugerahkan. Sesungguhnya terlalu banyak yang telah Engkau berikan kepadaku...dan terlalu sedikit pengabdianku terhadapMu.


Engkau tetap menerima walau terkadang aku alpa, aku lupa, aku tersilap dan khilaf menafsir makna setiap kurniaan dan dugaan. Namun begitu besar kasihMu...Engkau tetap melindungi aku walaupun terkadang aku kalut merungut ketika saat-saat lemahku datang.Aku tidak pernah menafikan hakMu sebagai Khaliq walaupun terkadang aku terbuai dengan kesedihan dan kesakitan yang amat pedih.


Ampunkan aku Ya Allah pabila aku merintih nasibku di hadapanMu. Kalau bukan kepadaMu, kepada siapa lagi harus ku mengadu? Aku tidak pernah menyesali kewujudanku ini Ya Allah...namun aku hanyalah hambaMu yg dhaif dan lemah. Adakalanya aku kurang kesabaran. Ada masanya aku goyah keimanan. Ada masanya aku hampir terikut bisikan syaitan. Namun dengan limpahan kasih sayangMu, Engkau menarikku kembali jauh daripada kesesatan.


Dalam usia begini...aku ingin menjadi lebih dekat padaMu Ya Rahman. Dalam usia yang makin jauh ini...aku ingin lebih merinduiMu Ya Rahiim. Dalam usia meniti senja ini...aku ingin sekali menyambut panggilan KaabahMu Ya Al Malik.Dalam usia ini yang ku inginkan hanyalah ketenangan, kekusyukan beribadah, segala kesederhanaan dan kerendahan hati tanpa berhenti menghulur kasih pada yang sudi.


Ya Muhaimin...pimpinlah tangan hambaMu ini...pimpinlah hati hambaMu ini...pimpinlah langkah hambaMu ini akan sentiasa berpijak di atas jalan kebenaran. Ya Al Quddus... sebagai hambaMu yang hina dina, aku takkan mungkin mencapai sempurna, tapi kasihanilah aku... bimbinglah aku sentiasa agar aku mampu meniti titian siratulmustakimMu dengan tenang dan mudah tanpa cela.


Ya Al Hakiim...berikanlah ilham kepadaku agar aku mampu terus berkarya Agar aku terus mampu memberikan sedikit ikhtibar dan dakwah dengan caraku. Hulurkan kepadaku bijaksana agar aku mampu terus memacu kalam keinsanan sehingga tiba masanya Engkau menjemputku pergi.


Terima kasih Ya Allah atas segala takdir yang telah Engkau tentukan untukku. Engkaulah Ya Maha Besar... peliharalah aku agar terus berpegang teguh pada taliMu.


Terimalah permohonan hambaMu yang sedang bermusafir di bumiMu ini Ya Al Mudzill.

Amin Ya Rabbul Alamin.

***********************************************

Sampai sini dulu la ye. Sekian~ (^_^)


6 comments:

♥-- emieysandra --♥ said...

wah..sweetnyer..
amiin..smoga doa dimakbulkan
~_^

sweetsal said...

untuk sidia ke tu...hepi besday..panjang umur dimurahkan rezeki..amin..

annazanariah said...

@ ♥-- emieysandra --♥
=) amin... TQ emiey..

@ sweetsal..
ehem... hehe.. amin... thanks kak sal..

MissXYZ a.k.a Abaikan said...

slmt slmt slmt moga anna hepi bersama si dia =)

annazanariah said...

@ MissXYZ a.k.a Abaikan..
Aminnnn~~~ Thanks miss.. mau jugak ikot jejak langkah miss.. hehe..

kasih suci said...

wow..speacial dedication ni...so sweet...tlg wish hepi belated birthday tuk si dia itu ye...hehehe..semoga hubungan kamu berdua diberkati Allah..Amin