Thursday, September 09, 2010

Sehari Sebelum Raya.. Buat Ketupat.

Assalamualaiku dan Selamat Hari Raya Aidilfitri~~~

Wahhh.. rindunya.. Dah dua tiga hari Anna tak buka blog. Kesempatan untuk online sangat terhad. Nak update lagi la tak sempat. Ni pun sambil2 rehat jap kat ruang tamu. Nak juga update sikit.. heheh..

Anna sekarang kat kampung nenek di Bukit Mertajam, Penang. Sampai sini Rabu lagi. Cepat.. cepat... Masa terhad ni. Nak share dengan U all apa itu ketupat daun palas. Rasanya U all tau kot. Ni beberapa keping gambar Anna dengan my lovely dear mother. Sedang balut ketupat daun palas. Nyummy.. Tak sabar nak raya esok. :)

Proses balut ketupat


Dah siap balut, ready untuk rebus.

Tak sabarnye nak raya.. Esok kalau sempat Anna update lagi tentang kemeriahan warna-warni hari raya.. Ada lagi yg best. Anna dapat handbag and purse baru. Melaram la esok kan. alhamdulillah.. Rezeki kan.


Handbag Replica Burberry and purse Ferragamo. I like!

SELAMAT HARI RAYA.. MAAF ZAHIR DAN BATIN.. ^_^

3 comments:

belalang hijau said...

slmt hari raya anna...
ampun dan maap sekiranya sepanjang kita kenai ada tersalah kata...

♥-- emieysandra --♥ said...

wah..rajinnyer buat ketupat..
SELAMAT HARI RAYA kpd Anna sekeluarga!
~_^

sweetsal said...

bestnye makan ketupat palas..kt kampung kita pn buat jugak..sedapnye..hehe