Monday, September 13, 2010

Raya Pertama : Kampung Siam, BM

Posted by annazanariah at 9/13/2010 01:49:00 PM

Assalamualaikum dan selamat hari raya~~~


Kuih raya [checked]
Lemang [checked]
Ketupat & Rendang [checked]
Jalan-jalan Beraya [checked]
DUIT RAYA [checked]

Wahhh... Bahagianya BERHARI RAYA.. hehehe. Even dah besar ni still dapat duit raya tau. Tahun depan mungkin dah tak dapat.. Huhu.. 1st day Raya kat Kampung Siam, Bukit Mertajam. Mmg happening habessss..! Pagi2 lagi dah bangun sebab malamnya tak sempat nak iron baju. So pas subuh baru iron baju. Solat Sunat Aidilfitri kul 9.00 am, tapi Anna gi kul 8.00 am dengan mak sedara. Bukan ape, takut penuh.. 

Ikut plan asalnya nak ke kubur lepas solat raya, tapi plan diubah. Kami balik ke rumah dulu. Apa lagi, dah sampai rumah, sambung makan lagi. Nyummy.. ada ketupat, lemang, rendang, kari daging, nasi impit, kek, kuih raya dan macam2 lagi la.. Fuhhhh! Lepas isi perut serba sedikit, kami beramai2 mula bergerak untuk beraya di rumah sedara yang berdekatan. Rombongan kami lebih kurang 15 orang. Bestttttt.. Rumah 1st yg dituju, Rumah Tok Su. Yang bestnya dapat duit raya tau. Then, Rumah Tok Chik, pastu Rumah Tok Ngah. Ni je adik beradik tok yang tinggal. Alhamdulillah, kesempatan raya ni la digunakan sepenuhnya untuk menziarahi saudara. 


Jom tengok antara gambar raya untuk dijadikan kenangan. Heheh.. :)


Bestnya berhari raya.. Kutip duit raya :)



Geng tok munah



Rumah tok dan rumah tok su; makan-makan



p/s: nanti nak update raya ke-2 dan ke-3 plak

3 comments on "Raya Pertama : Kampung Siam, BM"

GREEN LADY on September 13, 2010 at 7:11 PM said...

wa... sakan aih dia beraya....

annazanariah on September 14, 2010 at 5:31 PM said...

mesti la.. nama pun beraya.. hehehe..

annazanariah on September 14, 2010 at 5:31 PM said...
This comment has been removed by the author.
 

! Blue Crystal ! Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal