Thursday, June 03, 2010

~Baboo's Restaurant~

Posted by annazanariah at 6/03/2010 02:19:00 AM
Jalan-jalan Cari Pasal Makan..

Dah boleh ganti Serina Redzuan ni..
.
.
Entri kali ni Anna nak ceritakan tentang sebuah restoran yang sangat unik. Bagi Anna ni adalah 1st time Anna makan kat restoran camtu. Ceritanya camni, pagi tadi Anna ada discussion dengan classmate tentang Thesis. Kami bercadang nk bincang kat restoran la, sambil bincang sambil makan.. Round2 lastly nampak la satu kedai ni.. BABOO'S RESTAURANT. Ada sape2 pernah makan kat sini?
.
.
Actually, pernah ada member suggest try makan kat sana. Tapi tak berkesempatan lagi. Tapi tadi dapat la chance untuk lunch kat sana. Hmm.. Anna try GRILLED CHICKEN CHOP. Walllaaa~ sedap owhhh..
Pastu kena lak dgn BANDUNG SODA FLOAT and side order SALAD. Mmg mengancam lah..
.
.
 Lastly, kami habiskan masa dgn makan je, buat keje jap je.. Heheeh..
Yang paling best, rezeki Anna hari ni Kak Zai (classmate td tu) belanja. Mmg bertambah la sedap makan. :)
.
.
Restoran ni mmg Anna cadangkan lah untuk U all try. Ape yg unik pasal Restoran ni, perhiasan and all accessories, antik tau. Ada koleksi botol2 Coke comel, basikal tua, kamera zaman panjajah kot, pastu piano lama, set jam antik n macam2 lagi la. Atas tempat ambil lauk lunch tu siap ada pergola yg digantung hiasan burung2 n menu yg ada kat restoran tu. Mmg unik sgt. Sambil makan tu mata asyik perhatikan satu-persatu perhiasan yg ada kat sana. Mmg kagum dgn cara pengurusan restoran ni walaupun tak besar mana.
.
.
Cerita pasal tokei restoran ni, mmg buatkan Anna tersenyum tau. Makcik tu punyelah ramah. Baru 1st time jumpa, borak dah macam pernah kenal 10 tahun dah. Siap buat lawak lagi tu. U all nk tau, ada member yg pernah gi sana pada waktu malam. Suasana lagi happening katanya. Siap ada lampu warna warni, tapi si makcik tokei ni pakai baju kelawar je. Mmg sempoi n co0l~
.
.
K lah, kalau U all nak tau n rasai sendiri keunikan restoran ni, better ajak ramai2. Harga pun berpatutan. Lokasinya kat Skudai je. Area Mama Chop Papa Grill tu je. Jusco Tmn U tau kan? Ha, kat situ2 je.. Jom, jalan2 cari makan lagi.. ngeeee~


Nota kaki: Next tima kalau gi pagi, nk try jejemput bilis lak. Ada member ckp sedap hingga menjilat jari..

4 comments on "~Baboo's Restaurant~"

kasih suci on June 3, 2010 at 2:15 PM said...

owh beshnye...tetiba rasa lapo...pasni nk try mkn2 kat situ la plak..(",)

annazanariah on June 3, 2010 at 2:17 PM said...

hihihi.. mmg best..
g la ajak chenta hati kasih makan kat situ..
recommended tau..

kasih suci on June 3, 2010 at 2:25 PM said...

'chenta hati'??? ok2...nnt blk dari temerloh nk ajak p situ...jom join sekali...hihihi

annazanariah on June 3, 2010 at 5:46 PM said...

wahhh.. suke.. suke.. yg penting belanja la..
hahah.. erk.. kalau Anna ikot, tak kacau daun ke Kasih nk ngedate? huahuahua...

 

! Blue Crystal ! Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal