Saturday, May 29, 2010

-- Whoot! whoot! --

Posted by annazanariah at 5/29/2010 11:43:00 PM
: Rezeki Landasan : 

Tadi Anna tgk Majalah 3. Tentu korang pun tgk kan?
Anna tertarik dgn dokumentari REZEKI LANDASAN..
Pergh! Mmg style la cara diorg ni cari rezeki..
Apa yg terlintas pertama kali dlm fikiran Anna, 'bahayanya'..
Mau taknye, keretapi lalu tengah2 pasar.
U all imagine, bila time train nak lalu je, cpt2 diorg tarik meja n kanopi. 
Mujur meja2 tu dah siap2 pasang roda. Hehehe~
Kat bawah ni Anna masukkan gambar utk U all yg tak sempat tgk M3.
.
.
.
mmg unik kan??

Ada lagi gambar2 kat bawah ni... 
.
.
.
Yang ni pulak STESYEN KERETAPI SONGKRAM.
Actually train ni dari Bangkok, lebih krg 75km.
Kat sini ada la jual macam2 jenis cenderahati and makanan.
Oppss! Lupa nk bgtau, pasar yg diceritakan tu namanya Maeklong.
Kat sini ada pelbagai jenis buah2an, sayur2an dan juga makanan.
Pasar ni dibuka seawal sebelum subuh sampailah matahari dah tenggelam.
.
.
Risikonya bisnes diorg kan? Demi mencari rezeki yg halal.
Sewa tapak lak 30 Bath sehari atau bersamaan RM3 dibayar kepada Jabatan Keretapi Bangkok. 
.
.
.
Relax je peniaga2 kat sini, sebab diorang dah tau waktu keretapi tu akan lalu~
.
.
Rasanya sampai sini je kot entri mlm ni.. heheh.. ngantuk sudah~

Nota kaki:  Kalau ada rezeki teringin jgk nk g tgk sendiri 'pasar keretapi' ni.. :)

0 comments on "-- Whoot! whoot! --"

 

! Blue Crystal ! Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal