Monday, May 31, 2010

__ uhuh! DONIA?? __

DONIA

DONIA?? Ape yg u all terfikir bila sebut donia? Dunia ke? world ke? heheheh..
Entri kali ni Anna nak share sumthing yg relate dgn hobi Anna and gugurl semua.
Hobi pulak kan? Tadi Donia.. ape ni?
Tadaaaa...
.
.
.
.
.
Sebenarnya Donia ni adalah novel. FYI, novel ni adalah antara novel terawal yg Anna baca masa zaman sekolah dulu. Anna peminat setia Norhayati Berahim, tapi layan je penulis2 lain asalkan jalan citenye menarik. Zaman sekolah dulu takde la beli banyak novel sebab kewangan agak terbatas (sekarang pun kdg2 catu jgk..heheheh). Biasanya akan tukar2 la pinjam novel member2..
.
.
.
OK, berbalik kepada cite DONIA ni penulisan LAMIA AIMAL, ape yg menariknya Anna tak jemu2 baca berulang kali.
Watak yg diceritakan sgt hidup. Sambil baca tu, terbayang2 je watak Nurlisa Rahmat, Harris and semua watak lain lah.. Elemen2 pun bagus, ada adventure, suspen, geram, sedih n hepi.
.
.
.
Sedikit sinopsis: Nurlisa Rahmat, seorang gadis sederhana yang mendapat pendidikan luar negara. Dia tersepit angkara wasiat daripada majikan ayahnya yang tidak pernah diundang untuk menjadi seorang DONIA. Nak tau cerita selanjutnya dapatkan novel ni kat kedai buku ye. Kalau takde, boleh la cari kat library. Hehehe.. Co0l~
.
.
ulang baca banyak kali pun tak jemu tau

Nota kaki: Berazam menjadi wanita yg tabah, tak gentar menghadapi dugaan dan cabaran hidup :)

2 comments:

noradzlina.kamdani said...

pernah baca sekali jek..tu pun pinjam kawan punya...ade x org yg nk jual 2nd hand?

Mazlina Yusof said...

saya pun dah lama cari donia ni .. hai .. tak ada ke sesapa nak letgo 2nd hand ? susah nak cari walaupun ke kedai novel 2nd hand :( email ya kalau ada hajat nak letgo mazzleena@yahoo.com