Wednesday, February 22, 2012

Carilah untuk dirimu seorang IMAM

Posted by annazanariah at 2/22/2012 08:14:00 PM
Dear all,
Juz a simple message to share dengan U all.. Tentang IMAM dalam hidup kita. Tadi ada terbaca kat Facebook sahabat, so apa salahnya kita berkongsi kan.. Apa definisi IMAM bagi U all? Ada yg cakap imam ni orang yang jadi ketua, duduk di depan sekali jika di dalam barisan, boleh dipercayai dan dirujuk. So, siapa IMAM kita? Solat berjemaah memerlukan IMAM, begitu juga kehidupan kita seharian. Kita memerlukan IMAM untuk membawa dan membimbing kita.
Susah ke mencari imam? Persoalan itu biarlah dijawab dalam hati masing-masing. Apa kata kita baca story kat bawah ni dan nilai di manakah mahu mencari IMAM? Sesuaikah diri kita ini dipertemukan dengan IMAM? Jom layannnn...

***********
"Abang..hari tu ingat period dah habis. Ayang dah mandi, dah solat. Tapi hari ni keluar balik.. kira period balik ke bang? "

" Maybe kot. Try search kat google.."
" Dah tapi macam tak paham sangatla bang. Erm, Kak Erma cakap dekat masjid belah pagi ada kuliah muslimat, ada ustazah ajar masalah-masalah macam ni.."

" Buat apa..cari je kat youtube. Banyak kuliah-kuliah dalam tu. Lagipun abang sibuk, mana sempat nak hantar nak ambik kat masjid.."

Dan si isteri terus terdiam. 3 tahun perkahwinan, isu yang sama berulang, si suami pula terus menerus memberi alasan.
*****************

Carilah untuk dirimu seorang IMAM, bukan semata-mata seorang jejaka. 
Nota-cinta-Anna: Di manakah IMAMku supaya aku dapat menjadi MAKMUMmu..

4 comments on "Carilah untuk dirimu seorang IMAM"

CikUna on February 25, 2012 at 11:32 PM said...

ImamMu sedia menunggu mu..hehe

\\( ^_^ )//

C!k a!Syah YusoF on March 12, 2012 at 7:29 PM said...

^__^

Anonymous said...

nice to be here annazanariah.blogspot.com blogger discovered your site via yahoo but it was hard to find and I see you could have more visitors because there are not so many comments yet. I have found website which offer to dramatically increase traffic to your site http://xrumerservice.org they claim they managed to get close to 1000 visitors/day using their services you could also get lot more targeted traffic from search engines as you have now. I used their services and got significantly more visitors to my blog. Hope this helps :) They offer most cost effective backlinks service Take care. Jason

muein mahadi on April 10, 2012 at 7:10 PM said...

nice blog

 

! Blue Crystal ! Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal