Sunday, October 31, 2010

Sambutan Hari Jadi Bersatu (SAHABAT)

Posted by annazanariah at 10/31/2010 01:34:00 PM
Assalamualaikum wbt..

Semalam merupakan program terakhir bagi adik2 JKM batch 2009/10. So far, banyak improvement dalam menganjurkan sesuatu program. Apa yang penting pengalaman yang mengajar individu dalam menjalani kehidupan. Macam2 pengalaman dapat ditimba. Antaranya kemahiran berkomunikasi, penyelesaian masalah, buat keputusan, atasi konflik, time management dan macam2 lagi lah.. Banyak sangat. 

Sedar2 Anna ni dah tua.. kuikuikui, mujur sedar.. Ye la, pengalaman menjadi JKM dulu dah lama ditinggalkan. Anna JKM batch 2006/07. Now, masih bersemangat nak menyampaikan sedikit sebanyak ilmu dan pengalaman buat adik2 JKM tersayang.. Semoga usaha ni diberkati Allah. 

Teringat pesanan Puan Marzilah (pengetua) pagi tadi masa otw ke PK..

" Jangan sesekali kita ingat MASA adalah hak kita! Masa adalah hak Allah yang mutlak. Kita cuma dipinjamkan masa untuk melaksanakan amanah dan tanggungjawab sebagai khalifahnya. Kalau kita sombong dengan masa yang kita ada, jangan bersedih pulak bila masa kita diambil semula olehNya. Jadi, luangkan masa sebaiknya untuk menjalankan amanah...."

Sangat terkesan dengan kata2 beliau. Beliau sentiasa memberi semangat supaya jgn mengeluh walau sesibuk mana urusan kolej yg perlu dilakukan. Lakukan dengan rela dan redha. Alhamdulillah, Anna tersedar.. Thanks Puan.. =)

Buat rakan2 seperjuangan, kita adalah pemimpin yang memimpin dan dipimpin. Jadi, bersama2lah kita membantu rakan2 sedaya upaya kita.. Kepada yang belum kenal rapat dengan Puan Mar, eloklah mula mengenali Puan dari pelbagai sudut. Setiap kata2nya adalah MUTIARA.. 

OK lah, terpanjang juga entri ni. Ingat nak tulis sikit je. hehhehe... Ni antara gambar program semalam. Layannnnnn~~~

Anna celeb birthday Fasa III
Bersama cik kasih dan cik liyya


Potong kek! Nyummy.. Choc Moist
Mug sebagai cenderahati


a: Layout dewan: before tetamu memenuhi ruang dewan
b: Ucapan daripada Puan Marzilah
c: Hidangan: Nasi ayam black pepper, buah2an, kek dan air
d: Games after dinner. Musical Chair dan Kaki Belon

Selain itu, ada cabutan bertuah, hadiah kepada miss sporting untuk setiap bulan kelahiran dan juga hadiah kepada pemenang dua games tu. Best... =)


anna-kata: menanti kemunculan adik2 JKM batch 2010/11 pula.. Selesai sudah sesi interview mereka. Macam2 janji diluahkan. Semoga bukan sekadar janji tinggal janji, tetapi janji yang disertai dengan komitmen dan pengorbanan yang ikhlas~


9 comments on "Sambutan Hari Jadi Bersatu (SAHABAT)"

sweetsal on October 31, 2010 at 5:31 PM said...

bestnye tgk kek 3 tingkat tu...nyum3..

annazanariah on October 31, 2010 at 6:21 PM said...

@ sweetsal... mmg best pun kak... lazaaatttt.. hehe..

.:QiLaH:. on October 31, 2010 at 7:18 PM said...

btol2..bnyk pengalaman dapat ditimba..
sedeyh lak rasa nyer..
program JKM dh tamat smlm..
pape pon ukhwah kte smua akn sentiasa terjalin..=D

*pn.mar best..walaupon bru sbln bersamanya..=)*

annazanariah on October 31, 2010 at 9:03 PM said...

@qilah... semoga ukhwah kita kekal sampai bila2 ye. Jadi MPM lak pasni mau? hehehe..

padin on October 31, 2010 at 9:06 PM said...

bestnya, heee.. xajak pon makan kek, huu

annazanariah on October 31, 2010 at 11:58 PM said...

@padin... *gosok2 mata* biar betul padin komen ni? wahhh~~ blogger otai sudi singgah.. ekekkekeee.. nak makan kek gak ke? bukan tak suke ke?

.:QiLaH:. on November 1, 2010 at 12:23 AM said...

insyaAllah akn kekal smpai bila2 =D
MPM?? hihihihi...xnk la k.ana..

annazanariah on November 1, 2010 at 12:03 PM said...

@qilah.. nape taknak? kan dah go through mcm2 experience. dah grab mcm2 knowledge... ok la kan?

.:QiLaH:. on November 1, 2010 at 2:14 PM said...

hehehe..xnk sbb nnti busy sgt..
lgpun ada org lain yg lebih layak drpd kte..

 

! Blue Crystal ! Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal