Sunday, June 20, 2010

Telur juga boleh dijadikan perhiasan

Posted by annazanariah at 6/20/2010 12:03:00 AM
Salam 1 Malaysia...!!

Musim cuti sekolah bakal berakhir kan? 
Bagi org Kedah, Kelantan n Terengganu, esok dah mula bersekolah. 
Cikgu2 dah prepare lesson plan masing2 nak ngajar.. 
Hmm.. sepanjang cuti sekolah ni tentu U all banyak attend kenduri kawen kan? 
Anna ada juga la attend, tapi tak banyak. 
Kalau U all perasan, untuk door gift daripada rumah kenduri sekarang dah bervariasi. 
Ada gula-gula, jelly, sapu tangan, cute mug, sepasang sudu garfu dan macam2 lagi lah.. 
Namun masih tidak dilupakan, bunga telur
Walaupun ada juga yg mengaggap pemberian bunga telur dah tak penting. Heeehehhe.. 
Apa yg Anna tau, terdapat simbolik disebalik pemberian bunga telur ni.. U all tau tak ape..??


Ohhh.. actually entri kali ni bukan Anna nak membebel pasal bunga telur segala tu..
 Tapi pasal idea kreatif individu-individu tertentu untuk 
menggunakan TELUR sebagai karya agung mereka.. Eceehh.. ^_^...

Gambar-gambar ni Anna dapat daripada internet. Jom kita zoom sama2.. Ayuh..!!






Khusyuknye pakcik....!





Eggmazing...! Believe it or not? Please believe it..






Ni lah hasilnya... Lalallala.. 


Nota kaki: Di mana ada kemahuan, di situ ada highway~

2 comments on "Telur juga boleh dijadikan perhiasan"

kasih suci on June 20, 2010 at 7:38 PM said...

huh...memang amazing la...cane ek diorg susun telor2 tu semua...

annazanariah on June 23, 2010 at 1:39 AM said...

rasanya diorg dah salut lilin supaya tak crack kalau terjatuh. then gam la kot. yg amazingnya, campuran pelbagai jenis telur tu dah hasilkan 'sumthing' kan?

 

! Blue Crystal ! Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal