Monday, August 29, 2016

KBKK [26 Mac 2016 - Day 7: Sanur - Joger - GWK - Jimbaran - Krishna]

Posted by annazanariah at 8/29/2016 11:22:00 PM
Hari Ke-7 Guys! Hari terakhir nak berjimba. esok dah nak balik. Jom pi Spa dulu pagi-pagi. Pakej murah bangat ye kawan-kawan. Kalau Spa yang di luar kawasan hotel memang konsep 'open' sikit. Kalau Spa di hotel, lebih privasi. Beza harga tak jauh sangat pon.



SANUR BEACH

Pantai Sanur ni terkenal dengan aktiviti pantai dan sukan air. Sepanjang pantai tu ada agent yang jual pakej Water Sport. Tunggu korang rajin nak survey je. Plan asalnya memang hari ini nak buat Water Sport, tapi saya pula tak sihat. Dah start 'running nose' and asyik bersin je. So cancel je lah. Kami hanya bersiar-siar menikmati keindahan pantai. InsyaAllah kalau kami datang lagi, Water Sport ni akan menjadi salah satu agenda utama kami!



Mr and Mrs Faizal in da House!



Kalau korang nak dive pun boleh pilih pekej kat sini tau. Ada sea walking, banana boat, spider boat, macam-macam lagi lah..




Nampaknya kami kembali lagi ke Ayam Penyet Sorabaya! Hahaha. Niat tu nak try makan di restoran lain, Banyak je yang ada label HALAL, tapi kami pula kureng berkenan. So, apa lagi.. Ayam Penyet juga lah ye..

Menu kami, set nasi ayam penyet, extra sambal penyet, extra tahu + tempe, soda gembira = wallah! Sambil diiringi music semulajadi (hujan turun sangat lebat masa ni). Nikmatnya~




Usai makan, jom kita usya Joger pulak. Kat sini jual Pabrik Kata-kata. Maksudnya tshirt kat sini semua ditulis dengan kata-kata yang kelakar dan unik! Butik ni terletak dekat je dengan Nasi Ayam Penyet Sorabaya tu. 

So, dapat lah tshirt sorang sehelai sebagai kenangan.



GARUDA WISHNU KRISHNA PARK

Tempat ni macam tempat rekreasi. Luas kawasannya. Nak masuk sana tu ada entrance fee. SO kami decide tak masuk lah. Bersiar-siar di luar je dan of kos, bergambar puas-puas.



Ramai juga yang berjogging kat sini. Parking tepi, bergambar kat sini dulu sebagai kenangan.


JIMBARAN BEACH

Jimbaran ni terkenal dengan tempat orang dinner sambil menikmati sunset. Jom tengok ape ada..


Memang sepanjang pantai tu ada restoran seafood. Tapi.. yang musykilnya ada juga hidangan arak. Ala... tak jadi lah nk dinner sini. So, kami jalan-jalan tengok ragam manusia dan keindahan alam. Tertarik bertul dengan pakcik penjual jagung ni. 'kereta' yang digunakan untuk menjual ni ada dicoretkan kata-kata motivasi.




Sambil jalan-jalan tu, tetiba ada sepasang suami isteri panggil kami untuk tolong ambilkan gambar diorg. Ni Sis Tre and Mas Mustafa. Sis Tre ni Lecturer English di Jakarta. Suaminya pula Lawyer. Bercuti sambil honeymoon katanya. Anak-anak tak ikut.. Dapat lah kenalan baru. Bersilaturahim kita..

KRISHNA

Saat yang dinantikan! Shopping spree~~ Ya Rabb.. Punya ramai orang. Krishna ni ada beberapa cawangan tau. Yang ni paling besar. Kat luar tu ada disediakan kerusi ye tuan-tuan. Kot-kot para isteri khusyuk shopping sampai tak hingat nak balik. kahkahkah..



Ha, tudia.. ramai kan?




Tadaaaa!! Hasilnya. Fuhh.. Penat tapi gumbira. Hope cukuplah untuk sedara mara sekalian di Malaysia. Lenguh dah kaki ni ha. Total shopping tu Rp 3juta ++. Better sekali shopping satu tempat je sebab kat luar tu ada kaunter untuk bungkus souvenir. Harga depends kepada bilangan kotak yang kita nak. Ok lah kan, tak perlu pening nk wrap sendiri.





Ni lah baju yang kami beli kat Joger siang tadi. Cool huh?

OK, kami sampai hotel pun dah dekat kul 12am. Letihnye tak payah cakap lah. Macam nak cabut kaki pikul atas bahu! 

Apa-apa pun, malam ni pack barang kat bilik sikit2. So, esok tak lah kelam kabut kan.

Ok, nnt sambung lagi. Daa...










0 comments on "KBKK [26 Mac 2016 - Day 7: Sanur - Joger - GWK - Jimbaran - Krishna]"

 

! Blue Crystal ! Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal